Портал в режимі тестування та наповнення
Волинянина за хуліганство біля агітаційного намету притягнуть до адміністративної відповідальності
Опубліковано 28 березня 2019 року о 15:39

Поліцейські встановили особу зловмисника, котрий у стані алкогольного сп’яніння в Луцьку біля агітаційного намету одного із кандидатів у Президенти України вчиняв хуліганські дії. За цим фактом правоохоронці склали адмінпротокол за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Учора, 27 березня, по 13 годині на лінію служби «102» поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці в Луцьку біля агітаційного намету одного із кандидатів у Президенти України невідома особа в стані алкогольного сп’яніння конфліктує з волонтерами.

Патрульні поліцейські з’ясували, що правопорушник у громадському місці лаявся, використовуючи ненормативну лексику, чіплявся до волонтерів. Правоохоронці оперативно встановили особу порушника громадського порядку та спокою громадян. Ним виявився 40-річний житель міста Луцьк.   

Поліцейські склали за фактом дрібного хуліганства протокол про адміністративне правопорушення – ст. 173 КУАП. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або громадських робіт, чи виправних робіт або ж адміністративного арешту на строк до 15 діб.

Нагадаємо, що на Волині за порушення, пов’язанні з виборчим процесом, до адміністративної відповідальності притягнули 12 громадян. Загалом, з початку передвиборчої кампанії органи поліції у Волинській області зареєстрували 191 заяву та повідомлення, пов’язаних із можливими порушеннями виборчого процесу. 156 повідомлень розглянуто та прийнято рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». Співробітники поліції за фактами порушень виборчого законодавства склали 30 адміністративних протоколів.

Керівник поліції Волині Петро Шпига на прес-конференції в Луцьку, присвяченій забезпеченню законності та правопорядку під час виборів Президента України, заявив, що поліцейські реагуватимуть неупереджено та принципово на всі порушення виборчого законодавства.

Поліція звертає увагу громадян на вимоги Закону України «Про вибори Президента України», що стосуються порядку проведення передвиборної агітації та відповідальність за їх порушення.

Правоохоронці закликають громадян у випадку виявлення порушень виборчого законодавства України невідкладно повідомляти про це на оперативну лінію служби «102» поліції.

Новини щодо перебігу виборчих перегонів та реагування поліції на виявлені порушення, доступні тут.

                                                               Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux