Портал в режимі тестування та наповнення
Петро Шпига: поліція реагуватиме на всі порушення виборчого законодавства
Опубліковано 25 лютого 2019 року о 16:28

Про це сьогодні під час прес-конференції, присвяченій забезпеченню законності та правопорядку під час виборів Президента України, заявив керівник поліції Волині Петро Шпига.

«Поліцією вжито ряд заходів для належного забезпечення проведення виборчого процесу на території області. Будь які порушення, як адміністративного так і кримінального характеру, поліцейські фіксуватимуть незалежно від політичних вподобань і політичних партій, а винуватців притягуватимуть до відповідальності», - зазначив Петро Шпига.

Також керівник поліції Волині наголосив, що правоохоронці реагуватимуть на всі порушення виборчого законодавства невідкладно та неупереджено.

Як повідомив на прес-конференції начальник управління превентивної діяльності поліції Волині Володимир Солоненко, органами поліції в області зареєстровано 94 повідомлення про події, пов’язані з виборчим процесом. Із них, 64 повідомлення розглянуто та прийнято рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян», за 12 матеріалами триває перевірка. 

«За фактами порушення виборчого законодавства поліцейськими склали 22 адміністративних протоколів. Уже судами визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень вісім осіб. Найпоширенішими адмінпорушеннями є виготовлення агітаційних матеріалів без необхідних, передбачених законодавством, реквізитів», - розповів Володимир Солоненко.

Координатор спостереження за виборами громадянської мережі ОПОРА в області Катерина Шарпата поінформувала учасників заходу про, виявлені спостерігачами, порушення виборчого законодавства.

«Переважна більшість їх стосувалася розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без вихідних даних. Зокрема, було виявлено 13 таких випадків. Йдеться про розміщення друкованої агітаційної продукції матеріалів без зазначення необхідних даних, передбачених законом, а також поширення іншої друкованої продукції – газет, листівок, брошур», - зазначила Катерина Шарпата.

 На прес-конференції також виступили тимчасовий виконував обов’язків заступника начальника ГУНП-начальника слідчого управління Андрій Литвин, омбудсмен з виборчих прав громадянської мережі ОПОРА в області Євгенія Коваленко. У заході взяли участь довгострокові спостерігачі ОБСЄ Бріджіт Хойєр та Роберт Жиллє.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux