Портал в режимі тестування та наповнення
Майбутні поліцейські офіцери громад з Волині розпочали спецпідготовку у Львові
Опубліковано 07 жовтня 2019 року о 17:10

Сьогодні, 7 жовтня, на базі Львівського державного університету внутрішніх справ розпочали навчання 30 волинських поліцейських, котрі пройшли конкурсний відбір в рамках пілотного проекту «Поліцейський офіцер громади». Протягом понад двох місяців майбутні офіцери громад вивчатимуть спеціальний підготовчий курс, розроблений українськими та міжнародними експертами.

У конкурсі взяли участь понад 90 претендентів на службу в об’єднаних територіальних громадах на Волині. Відбір проводили у три етапи й він передбачав профільне тестування, індивідуальні співбесіди та дослідження на поліграфі.

На урочистості у виші з нагоди початку занять з вітальною промовою виступив начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига. Керівник поліції Волині високо оцінив значення багатосторонньої співпраці правоохоронців з метою підвищення безпеки громадян, охорони правопорядку.

 «Після завершення навчання правоохоронці будуть призначенні на посади поліцейських офіцерів у об’єднаних територіальних громад області. Реалізація такого проекту – яскравий приклад нового виміру розуміння поліцією та громадами спільної відповідальності за безпеку громадян, дотримання правопорядку», - зазначив Петро Шпига.

 Разом з волинськими поліцейськими навчатимуться правоохоронці із Рівненської та Хмельницької областей, де також втілюється проект «Поліцейський офіцер громади». У заході, зокрема, взяли участь керівництво Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, Головних управлінь Нацполіції у Волинській, Львівській, Рівненській та Хмельницькій областях, а також представники міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування (ICITAP) Міністерства юстиції США.  

 Нагадаємо, в серпні в Луцьку проект «Поліцейський офіцер громади» презентував заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич. Волинь стала шостою областю України, де його втілюють. Торік на Волині завдяки співпраці з розробниками мобільного додатку «My Pol» запроваджено миттєвий виклик поліції зі смартфона. Користувачі додатку у випадку небезпеки можуть миттєво зв’язатися з поліцією, інформувати про правопорушення, оцінити роботу поліцейських. Також, з жовтня 2018 року на території Волинської області розпочав роботу спільний проект поліції та мобільного оператора ПрАТ «Київстар» з пошуку дітей. Соціальна програма покликана підвищити ефективність розшуку зниклих дітей. 

 Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux