Портал в режимі тестування та наповнення
На Волині стартував проект «Поліцейський офіцер громади»
Опубліковано 14 серпня 2019 року о 14:03

Сьогодні, 14 серпня, в Луцьку заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич презентував проект «Поліцейський офіцер громади». У заході взяли участь керівництво Департаменту превентивної діяльності Нацполіції, Головного управління Нацполіції в області, представники обласної влади, голови ОТГ, а також представники міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування (ICITAP) Міністерства юстиції США. 

Волинська область –  шостий регіон держави, де запроваджено проект «Поліцейський офіцер громади». У його рамках 37 об’єднаних територіальних громад підписали Меморандум про співпрацю з поліцією.  

«Поліцейський офіцер громади – це співробітник, який забезпечуватиме порядок на території однієї громади та своєчасно реагуватиме на її потреби. На Волині оберуть 58 таких поліцейських. Відбір проходитимуть у два етапи. Офіцери, котрі пройдуть відбір, протягом двох з половиною місяців будуть проходити спеціальний підготовчий курс. Поліцейських офіцерів громади забезпечать автомобілем, офісом, усім необхідним та соціальним забезпеченням згідно з чинним законодавством», – зазначив Олександр Фацевич.

Проект «Поліцейський офіцер громади» вперше стартував та уже успішно діє в Дніпропетровській області. Під час заходу поліцейські та голова однієї із ОТГ Дніпропетровщини розповіли про досвід впровадження проекту та ефективність його роботи. 

«У всьому світі це є дуже ефективний і цінний підхід реагування на правопорушення та бути проактивними. Ці поліцейські житимуть та працюватимуть  у ваших громадах. Вони будуть частиною вас й відповідатимуть за вашу безпеку та добробут», – зазначив керівник регіонального офісу ІСІТАР в Україні Міністерства юстиції США Джон Монтаніо.

«Питання правопорядку на території області та боротьби зі злочинністю є нашим спільним обов’язком. Вважаю, проект дасть ефективні результати у роботі поліцейських у забезпеченні безпеки громадян, котрі проживають на території громад, які  вони будуть обслуговувати», – зазначив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції Сергій Козак.  

Учора, 13 серпня, Голова Нацполіції Сергій Князєв презентував на Рівненщині проект «Поліцейський офіцер громади».

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux