Портал в режимі тестування та наповнення
40 тисяч гривень: на Волині правоохоронці викрили на хабарі посадовця
Опубліковано 01 квітня 2021 року о 16:23

Зловмисника затримали на гарячому. За фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою триває досудове розслідування.

Посадовця-правопорушника викрили співробітники управління стратегічних розслідувань у Волинській області, спільно із слідчими слідчого управління ГУНП у Волинській області, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури, у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Керівник одного із відділів Управління Держпраці у Волинській області організував злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди у великих розмірах від фізичних осіб підприємців та представників юридичних осіб за не притягнення їх до відповідальності за ініційованими перевірками.

Так, зловживаючи службовим становищем, посадовець вимагав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 40 тисяч гривень за не притягнення його до відповідальності за виявлені порушення в додержанні законодавства про працю та інші порушення. Для конспірації, фігурант поставив вимогу кошти перерахувати на картку он-лайн банку, якою він користується.

У рамках розпочатого кримінального провадження, правоохоронці задокументували два факти вимагання та отримання ним неправомірної вигоди в загальній сумі 20 тис. грн. двома перерахунками по 10 тис. грн на вказану банківську картку.

Сьогодні у Луцьку зловмисника затримали на гарячому, після отримання ним від підприємця двох квитанцій про перерахунок на картку неправомірної вигоди –  20 тис. грн.

Під час проведення слідчих дій, на місці події вилучено дві квитанції, що підтверджують факти перерахування коштів.

Нині, тривають обшуки за місцем проживання та роботи посадовця.

Вирішується питання про затримання його у порядку ст. 208 КПК України, оголошення підозри у вчиненні інкримінованого злочину та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування,  розпочате за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, триває. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Волинської області

(за матеріалами УСР у Волинській області)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux