Портал в режимі тестування та наповнення
«Профспілка об’єднує та гарантує захист», - Наталія Горошко
Опубліковано 01 квітня 2021 року о 11:42

Уже два роки в ГУНП у Волинській області діє первинна профспілкова організація Всеукраїнської профспілки Національної поліції. Нині її очолює Наталія Горошко.

З нею ми розвіяли деякі міфи про профспілку та поговорили про те, чому просто необхідно бути учасником цієї організації.

«Напевно, найпоширеніший міф – це те, що профспілкові кошти безконтрольні. Але це не так. Абсолютно всі грошові потоки проходять через банківський рахунок. Жодних операцій з готівкою профспілка не проводить, а будь-які рішення щодо витрати коштів приймаються профспілковим комітетом колегіально», - говорить пані Наталія.

Загалом, профспілка створена з метою здійснення представництва та захисту професійних, службових/трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки, зокрема щодо права кожного учасника на службу/працю, належні умови служби/праці та гідну її оплату/грошове забезпечення, підвищення життєвого рівня, забезпечення інших прав та інтересів.

Тобто члени профспілки мають право отримати правову допомогу щодо проходження служби в поліції, складання позовних заяв та інших процесуальних документів тощо; по-друге, вирішувати проблемні питання, з якими стикнулись, як-от, відшкодування витрат на лікування члену профспілки; допомога на поховання родині в разі смерті члена профспілки; допомога на поховання члена сім’ї першого ступеня споріднення; профспілкова виплата члену профспілки, що виховує дитину з інвалідністю та/або виховує 3-х та більше дітей (до 14 років); по-третє, тут подбають і про грошові виплати при народженні дитини, нададуть допомогу на оздоровлення члена профспілки та дитини члена профспілки, а також з нагоди професійних дат; не оминатимуть увагою і учасників АТО/ООС.

Так розвіюємо другий міф: профспілка – це не депозит, на якому зберігаються відрахування.

Звідси випливає черговий міф: сплачені мною кошти повинен використати саме я. Але це не так.

«Для забезпечення виконання завдань профспілки щороку затверджується Положення про порядок та умови надання профспілкової виплати (матеріальної допомоги), в якому чітко прописуються цільові напрямки використання профспілкових коштів. Наприклад, виплата коштів при народженні дитини, відшкодування витрат на лікування, відшкодування вартості путівки на оздоровлення, допомога  на випадок надзвичайних ситуацій, допомога на поховання, заохочення спортсменів та активістів профспілкового руху і т.д.», - говорить Наталія Горошко.

Міф четвертий: профспілка – каса взаємодопомоги і не більше. 

«Насправді, набагато більше, і ми над цим зараз активно працюємо, - ділиться керівниця організації. - Всеукраїнською профспілкою Національної поліції розроблено єдиний членський квиток, який дає можливість його власнику користуватись програмами лояльності в мережах спортивно-оздоровчих закладів, культурно-мистецьких закладів, стоматкабінетах, лабораторних центрах, салонах краси тощо. Тривають переговори, а сума знижки напряму залежить від кількості членів профспілки. Ось чому потрібно приєднуватись до нас».

Останнє, що може здатись не таким важливим, але це суттєво, - подарунки до свят отримують лише ті члени профспілки, в яких є діти.

«Ми розуміємо, що поліція сьогодні молода, у нас несуть службу багато людей, які не мають дітей. Але жоден член профспілки не буде обділений. Ми вітали жінок з нагоди 8 березня, у травні привітаємо учасників АТО/ООС, особливу увагу приділяємо спортсменам та іншим активним учасника профспілки», - розповідає Наталія Горошко.

Контакти профспілки: місто Луцьк, вул. Винниченка 11, роб.тел. 0332-74-20-80.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux