Портал в режимі тестування та наповнення
На Волині поліцейські вилучили арсенал боєприпасів
Опубліковано 10 квітня 2019 року о 12:09

Учора оперативники управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в області вилучили у 34-річного лучанина три корпуси гранат «РГД-5» та запали до них, а також майже 200 патронів калібру 5,45 мм та 7,62 мм. Правопорушнику за незаконне поводження з боєприпасами загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, оперативники карного розшуку поліції області викрили незаконну діяльність жителя міста Луцьк, пов’язану із зберіганням і збутом бойових припасів.

Поліцейські під час контрольної закупки боєприпасів у зловмисника вилучили корпус гранати «РГД-5», запал до неї та 10 патронів калібру 5,45 мм та 7,62 мм . У ході проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці по вулиці Глушець у Луцьку виявили місце, де правопорушник таємно зберігав два корпуси гранати «РГД-5» і запали до них, 79 патронів калібру 5,45 мм та 95 патронів калібру 7,62 мм.

Спеціалісти та кінолог вибухотехнічного відділу поліції області належним чином оглянули місце схованки та доставили вилучені боєприпаси на відповідальне зберігання.

«Вирішується питання про оголошення правопорушнику про підозру в скоєні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне поводження з боєприпасами. Санкція цієї статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до семи років», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції в області Петро Шпига.

 Відомо, що зловмисника неодноразово вже притягували до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

Досудове розслідування триває.

Поліція Волині нагадує, що з квітня на території області проводиться місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів.  Громадяни мають можливість добровільно здати до поліції вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові матеріали, засоби самооборони й уникнути кримінальної відповідальності, передбаченої  ст. 263 Кримінального кодексу України. 

Сектор комунікації поліції Волинської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux