Портал в режимі тестування та наповнення
«Законність проведення виборчої кампанії залежить від координації та злагодженої роботи всіх підрозділів», - Катерина Павліченко у Луцьку
Опубліковано 08 жовтня 2020 року о 20:31

8 жовтня в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко провела координаційну нараду за участю керівників регіональних підрозділів Національної поліції, ДСНС, ДПСУ, НГУ, міграційної служби, першого заступника прокурора області, голови обласної ТВК, а також представниці громадянської мережі «Опора».

Керівники підрозділів поінформували про стан організації роботи на підготовчому етапі та безпосередньо у день голосування: наразі серйозних проблем немає.

Катерина Павліченко зазначила, що цьогорічна виборча кампанія є складною з огляду на законодавчі зміни, карантинні обмеження та децентралізацію. «В МВС уже створено оперативний штаб, здійснено розподіл координаторів за регіонами, систематично проводяться установчі наради», - сказала вона. 

Заступниця Міністра виокремила головні завдання в період виборів, зокрема, забезпечення публічної безпеки та порядку всіма органами системи МВС відповідно до компетенції; організація належної взаємодії та координація діяльності підрозділів на місцевому рівні; моніторинг правопорушень та своєчасне реагування на них; ефективна взаємодія з громадянським суспільством; всебічне та об’єктивне висвітлення у ЗМІ інформації про діяльність органів МВС під час виборів.

Керівник поліції Волині Юрій Крошко повідомив, що на сьогоднішній день немає подій, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства, які підлягають  внесенню до ЄРДР, а в разі виникнення таких поліція готова до прийняття відповідних рішень. Налагоджена тісна співпраця з прокуратурою та ГО «Опора» у цьому напрямі. «Левова частка повідомлень про правопорушення надходить саме від «Опори», що свідчить про конструктивну взаємодію», - зазначив Юрій Олександрович.

Заступник начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак доповів, що в області функціонує 1180 виборчих комісій, з них - 59 територіальних та 1121 - дільничні. «На сьогодні на базі ГУНП організовано роботу міжвідомчого ситуаційного центру, працівники якого переведені на посилений варіант служби. Поліція Волині постійно співпрацює з усіма правоохоронними органами та органами місцевої влади для координації спільних дій», - зауважив він. Також поінформував про розстановку сил і засобів напередодні та безпосередньо під час волевиявлення громадян.

Заступниця Міністра окремо звернула увагу на необхідність забезпечення правоохоронців засобами індивідуального медичного захисту під час несення служби, а також передбачення механізму здійснення ними волевиявлення. За словами Юрія Крошко, особовий склад поліції забезпечений засобами захисту стовідсотково, так само налагоджений механізм, аби поліцейські проголосували в день виборів.

Представниця мережі «Опора» Катерина Шарпата подякувала керівництву поліції області та очільникам її районних підрозділів за цілодобову співпрацю та ефективну комунікацію. «Найбільше порушень на Волині стосувались недотримання термінів агітації та розміщення її без необхідних вихідних даних. На всі такі події поліція оперативно реагувала. На сьогодні нам невідомо про жоден факт підкупу виборців. Поряд з цим, викликає занепокоєння активізація роботи окремих благодійних фондів, тому ми слідкуємо за недопущенням порушень, пов’язаних із виборчим процесом», - сказала Катерина Шарпата.

Також заступниця Міністра відвідала Ковельський відділ поліції та поспілкувалась з особовим складом і головою міської територіальної виборчої комісії.

«Законність проведення виборчої кампанії залежить від належної координації та злагодженої роботи всіх підрозділів на місцях. Переконана, що спільними зусиллями, всі разом ми забезпечимо проведення виборів на високому рівні», - зазначила Катерина Павліченко.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux