Портал в режимі тестування та наповнення
Задля зміцнення довіри громадян: на Волині відкрили нове приміщення для відділу поліцейської діяльності з фронт-офісом і відеомоніторингом
Опубліковано 18 серпня 2021 року о 18:40

Йдеться про адмінприміщення для відділу поліцейської діяльності №1 (смт. Любешів) Камінь-Каширського районного відділу поліції ГУНП у Волинській області. Роботи з реконструкції тут тривали ще з 2008 року. За підтримки Національної поліції України, проект з реконструкції було реалізовано протягом останнього року.

Задля підвищення якості надання поліцейських послуг

Нині понад 30 співробітників відділу в Любешові працюють в новенькому двохповерховому приміщенні, з сучасними меблями та технікою. Очолює підрозділ майор поліції Володимир Хвесик.

На урочисте відкриття завітали начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко з заступником Віталієм Ковальчуком та керівниками підрозділів поліції, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, народна депутатка Ірина Констанкевич, представники місцевої влади, суду, мешканці, журналісти.

«Багато років підрозділ поліції в Любешові розташовувався в непристосованому для несення служби приміщенні, де не можна було проводити будь-які ремонти, тож з часом воно стало непридатним для роботи», - розповів під час відкриття керівник поліції Волині Юрій Крошко.

«Приміщення, яке відкриваємо сьогодні, було придбане в 2007 році, у 2008-2015 роках певні роботи проводились, але згодом припинились. Ми прийняли рішення, що поліцейські мають нести службу в гідних умовах, а мешканці повинні отримувати поліцейські послуги в нормальній будівлі. Загалом, в роботи з ремонту цього приміщення вкладено більше 10 мільйонів гривень: це кошти державного бюджету, виділені для Національної поліції, частину яких і спрямували для реконструкції приміщення під відділ поліції. Ще близько 100 тисяч гривень виділила Любешівська територіальна громада. Усе це підвищить якість надання поліцейських послуг», - сказав керівник поліції Волині. 

Юрій Крошко побажав особовому складу ефективного несення служби на благо мешканців, самовіддачі в нових належних умовах, залишатися вірними принципу «Служити і захищати». Також вручив керівнику підрозділу ключі від нового службового автомобіля для співробітників. 

Присутні представники влади також привітали поліцейських з відкриттям нового приміщення, зичили плідної роботи та успіхів.

Безпечна громада – в дії

Потому гості оглянули відремонтоване приміщення й територію відділу. Підрозділ обслуговує Любешівську та частково Прилісненську територіальні громади: тут проживає майже 39 тисяч громадян.

«Насамперед, ми реагуємо на звернення та повідомлення громадян, що надходять на лінію 102, та ведемо превентивну роботу. Люди звертаються до відділу постійно, тому приємно, що нарешті створені комфортні умови як для співробітників, так і для відвідувачів», - розповів Володимир Хвесик.

За його словами, в рамках програми профілактики правопорушень на території обслуговування функціонує 28 камер спостереження, ведеться робота з встановлення ще кількох десятків камер: усі вони виведені в чергову частину, тож допомагають оперативно реагувати на правопорушення і розкривати злочини. 

«Про наявність камер місцеві знають, тож це дисциплінує мешканців та стримує не ставати на хибний шлях. Ми все бачимо і все знаємо», - запевняє керівник відділу.

Гідні умови – для відвідувачів і поліцейських

Присутні оглянули і кімнату для затриманих, і кімнату конфіденційного побачення затриманого з захисником, і кімнату опитування особи, - всі вони обладнані відповідно до встановлених державних та міжнародних вимог. Гостям показали і робочі кабінети співробітників, а також затишне внутрішнє подвір’я. Є тут і кімната, де можуть перебувати діти та погратись іграшками.

Юрій Крошко розповів, що у всьому приміщенні встановлені камери відеоспостереження, що забезпечить як дотримання прав громадян, так і недопущення з їхнього боку компроментуючих дій щодо поліцейських.

Поінформував і про нову модель діяльності поліції – фронт-офіси, які нині впроваджуються по всій країні. У відділі в Любешові такий простір також є – це місце у фойє, де людина зустрічається з привітним поліцейським, від якого може отримати відповіді на всі питання, що цікавлять. Або ж поліцейський покличе профільного співробітника, який надасть необхідні консультації. Тут можна написати заяву про вчинення правопорушення або втрату документів, записатися на особистий прийом, дізнатися про результати розгляду свого звернення тощо.

Також головний поліцейський Волині розповів, що до кінця цього року в чотирьох районних управліннях та відділах облаштують відкриті простори для громадян – фронт-офіси: Ковель, Володимир-Волинський, Камінь-Каширський та Луцьк. Такі роботи триватимуть і в підпорядкованих підрозділах.

20 серпня відремонтоване приміщення, де також є фронт-офіс та відеомоніторинг, відкриють у Нововолинську.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux