Портал в режимі тестування та наповнення
Волинські поліцейські влаштували заходи з нагоди дня захисту дітей (ФОТО. ВІДЕО)
Опубліковано 01 червня 2023 року о 18:30

Майже триста діток з різних куточків області, кілька тижнів підготовки, десятки залучених до організації людей – і все це заради емоцій, усмішок та щастя наших дітей.

Сьогодні, 1 червня, масштабний захід для маленьких волинян організували співробітники ГУНП у Волинській області та профспілка поліції. До заходу залучили дітей співробітників поліції, внутрішньо переміщених діток та тих, хто проживає в закладах інтернатного типу і в сім’ях зі складними життєвими обставинами.

Зібравши дітей у сквері біля ГУНП в центрі Луцька, далі їх повели на захоплюючу екскурсію Старим Містом та в Луцький Замок. Деякі діти, наприклад, 10-річна Іларія, донька поліцейського з Ковеля, вперше побувала в Луцькому Замку та послухала його історію, тож дівчинка просто в захваті. 8-річному Захару з Ковеля також сподобались цікаво викладені екскурсоводом факти про обласний центр.

Потому діти з дорослими завітали в Луцький зоопарк, де чимало з них також були вперше. Вони з цікавістю розглядали тварин та птахів, про яких могли тільки чути або бачити на екранах. Яромир та Руслан з Каменя-Каширського вражені луцьким зоопарком та його мешканцями, хлопці відзначили, що в супроводі поліцейських прогулюватись містом було дуже безпечно. У 5-річної Кіри з Луцька мама – поліцейська, дівчинка мужньо витримала двогодинну екскурсію і отримала масу позитивних емоцій від побаченого в зоопарку.

Після цього гостей заходу біля Волинського обласного музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка зустрічали казкові герої з ювенальними поліцейськими та проводжали у фойє на численні майстер-класи. Звісно, найбільше дітям до душі припав аквагрим та бодіарт, планетарій у театрі, а ще – всіх безкоштовно пригощали смачним морозивом. Охочі взяли участь у виготовленні брелків, м’яких іграшок, свічок з вощини та іншому. А 10-річна Варвара з Каменя-Каширського виготовила шопер Пес Патрон і розмалювала його в патріотичні кольори. Каже, що найбільше її вразив Луцький Замок.

Очільниця служби у справах дітей з Оваднівської сільської ради Ірина Макушинська супроводжувала майже 20 діток, які проживають в цій громаді і перебувають в складних життєвих обставинах. Жінка розповіла, що її підопічні на такому масштабному дійстві вперше, тож вражені і екскурсією, і майстерками, і виставою в театрі.

Її підопічні, рідні брати Валік і Віталік, яким 9 і 7 років відповідно, проживають лише з мамою в Оваднівській громаді, тож самостійно такої поїздки собі дозволити не мали змоги, а завдяки поліції ці хлопчики отримали позитивні емоції, познайомились з новими друзями, побували в театрі на багатьох майстер-класах.

Також відвідувачів привітали очільниця обласного управління освіти й науки Наталія Матвіюк, керівниця сектору ювенальної превенції Інна Остапович, голова профспілки працівників ГУНП Наталія Горошко. Вони висловили вдячність усім, хто допоміг організувати свято, усім, хто надав солодкі подарунки та долучився до проведення майстер-класів. Дітям побажали безпечних канікул і позитивних емоцій. 

Після розваг і побажань на всіх очікувала вистава від акторів Волинського обласного музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка «Казковий день Лілеї». 


Сектор комунікації поліції Волинської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux