Портал в режимі тестування та наповнення
Відзначайте відповідально та в безпеці: рекомендації поліції на період свят
Опубліковано 22 грудня 2021 року о 11:19

Аби новорічно-різдвяні свята відбулись без надзвичайних подій і поганого настрою, потрібно завчасно подбати про особисту безпеку, своє майно та автотранспорт.

Поліція закликає волинян та гостей області дотримуватися загальноприйнятих правил поведінки, уникати великих скупчень людей, дбати про збереження свого майна, життя та здоров’я.

Плануючи поїздки протягом святкових вихідних, подбайте про безпеку свого помешкання та майна. Переконайтеся в надійності вхідних дверей і замків, по можливості встановіть сигналізацію. Коли покидаєте оселю – перевірте, чи зачинені вікна, вимкніть електричні прилади, газ і воду та не залишайте ключі в легкодоступному місці.

Виходячи ввечері на прогулянку, завчасно продумайте маршрут руху, уникайте неосвітлених і безлюдних ділянок вулиці. Завжди пам’ятайте, що пішохід – це також учасник дорожнього руху. Переходьте дорогу тільки на пішохідному переході та переконавшись у відсутності поблизу рухомих транспортних засобів. Виділяйте себе світловідбивними елементами на одязі.

Якщо плануєте подорож власним автотранспортом, подбайте заздалегідь про його укомплектування оснащенням, яке може знадобитися в дорозі під час негоди. Не залишайте транспортні засоби в місцях, де вони можуть створити незручність для інших учасників дорожнього руху, а також роботи спецтехніки.

Перебуваючи в місцях значного скупчення людей, дотримуйтеся маскового режиму та уникайте прямого контакту з іншими людьми. Якщо берете із собою дітей на масові заходи, вдягніть їх у яскравий одяг і не випускайте з поля зору. Навчіть дітей звертатися у разі потреби до поліцейських або охоронців, наголосіть, що діти також можуть телефонувати на лінію 102.

Також поліцейські звертають увагу громадян на заборону використання піротехнічних виробів у громадських місцях. Це може спричинити ваше травмування або нанести тілесні ушкодження іншим.

Відзначайте відповідально та безпечно. Якщо вам потрібна допомога правоохоронців – не зволікайте і телефонуйте на спецлінію «102».

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux