Портал в режимі тестування та наповнення
Вибори Президента України на Волині 21 квітня 2019р. (оновлюється)
Опубліковано 21 квітня 2019 року о 08:58

Станом на 18 годину поліція Волині зареєструвала 24 заяви та повідомлення, пов’язаних із виборчим процесом

Із них, зокрема, чотири повідомлення стосуються ймовірних порушень ведення виборчої агітації, два – відсутності даних громадян у списках виборців і чотири - фотографування громадянами виборчого бюлетеня.

По 17 годині до поліції звернулася 46-річна жителька Рожищенського району й повідомила, що навмисне пошкодила бюлетень, бо в ньому немає прізвища іншого кандидата в Президенти України. О цій же порі, на лінію служби «102» поліції надійшло повідомлення від 40-річного жителя Луцька, котрий заявив, що не виявив своїх даних у списках виборців.

Також поліція зареєструвала та перевіряє інформацію, щодо фактів порушення вимог до проведення виборчої агітації. Так, спостерігачі громадянської мережі «ОПОРА» виявили в на дошці оголошень у райцентрі Горохів листівки із прізвищем одного із кандидатів в Президенти України без вихідних даних. Поліція також зареєструвала та перевіряє інформацію, щодо факту голосування в Луцьку одним із виборців поза межами кабінки.

За всіма зареєстрованими повідомленнями щодо ймовірних порушень виборчого законодавства поліцейські проводять ретельну перевірку.

 

Станом на 13 годину органи поліції у Волинській області зареєстрували 16 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом

Зокрема, в Журнал єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події внесено відомості щодо ймовірних порушень виборчого законодавства в Луцьку, Горохові, Нововолинську, Ковелі, Маневичах, а також у Локачинському, Рожищенському та Луцькому районах.

Поліція Волині зареєструвала чотири повідомлення щодо фотографування громадянами бюлетенів. Так, о 8.20 такий факт на одній із виборчих дільниць у Луцьку виявив співробітник поліції. По 10:30 до поліції надійшло повідомлення з однієї з виборчих дільниць у місті Нововолинськ проте, що невідома особа сфотографувала бюлетень. Близько 12 години надійшло ще одне повідомлення про фотографування бюлетеню на інші виборчій дільниць в обласному центрі. Близько 13 години на лінію служби «102» поліції Волині звернувся житель Нововолинська, котрий заявив, що має фото та відео того, як він голосував за одного із кандидатів.

На лінію служби «102» поліції звернулася жителька села Коритниця Локачинського району та повідомила, що її дані відсутні у списках виборців. По 12:30 до поліції зателефонував житель села Юнівка цього ж району й поскаржився, що йому не дозволили проголосувати за біометричним паспортом.

Поліція зареєструвала та проводить перевірку інформації щодо можливих порушень виборчого законодавства, пов’язаних із тим, що на деякі виборчі дільниці області отримали бюлетенів менше, ніж зазначено виборців у списках.

До поліції надійшли й інші повідомлення, пов’язанні з виборами. Зокрема, невідомий громадян поскаржився на відсутність світла на одній із виборчих дільниць.   

Поліція Волині за всіма повідомленням здійснює перевірку.  

 

 

Станом на 11 годину поліція Волині зареєструвала шість повідомлень щодо можливих порушень виборчого законодавства.

О 8.20 на одній із виборчих дільниць у Луцьку співробітник поліції виявив факт фотографування виборцем бюлетеня. Близько 9 години ранку на лінію служби «102» поліції звернулася жителька села Коритниця Локачинського району. Заявниця повідомила, що її дані відсутні у списках виборців.

Поліцейські також зареєстрували повідомлення, щодо можливих порушень виборчого законодавства за результатами моніторингу засобів масової інформації. Одне з них стосуються ймовірних порушень ведення виборчої агітації. Зокрема, йдеться про виявлення на проспекті Соборності та вулиці Львівській у Луцьку білбордів із гаслом одного із кандидатів у Президенти України. Інше - виявленого факту спостерігачами громадянської мережі «ОПОРА» на виборчій дільниці в селі Крухиничі Локачинського району. У матеріалі вказується, що виборча комісія не проставила печатку на одному із контрольних листів та вкинула його у скриньку для голосування. Поліція зареєстровала також повідомлення що стосується, виявленого спостерігачами громадянської мережі «ОПОРА» на одній із виборчих дільниць у райцентрі Горохів факту порушення порядку видачі бюлетенів.

Окрім цього, по 10:30 до поліції надійшло повідомлення з однієї з виборчих дільниць у місті Нововолинськ проте, що невідома особа сфотографувала бюлетень.

За всіма повідомленнями поліція проводить перевірку.

 

На території Волинської області усі виборчі дільниці розпочали роботу вчасно, без порушень.

Правоохоронці забезпечують законність та публічну безпеку громадян на виборчих дільницях та в місцях розташування окружних виборчих комісій. Також поліція здійснює охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації у приміщеннях виборчих комісій та під час їх перевезення членами виборчих комісій.

Усі поліцейські області несуть службу в посиленому режимі, співробітники ситуаційного центру поліції Волині цілодобово вивчають інформацію щодо можливих порушень виборчого законодавства.

Правоохоронці закликають громадян у випадку виявлення порушень виборчого законодавства України невідкладно повідомляти про це на оперативну лінію служби «102» поліції.

Новини щодо перебігу виборчих перегонів та реагування поліції на виявлені порушення, доступні тут.

 

Сектор комунікації поліції Волинської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux