Портал в режимі тестування та наповнення
Перебіг позачергових виборів народних депутатів України на Волині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ: 08:45, 11:00, 15:00, 16:30, 18:00, 19:00, 20:15)
Опубліковано 21 липня 2019 року о 08:45

20:15

Голосування на виборчих дільницях в області завершилося вчасно

Сьогодні о 20 годині всі 1129 виборчих дільниць на території області завершили роботу. Грубих порушень публічної безпеки та правопорядку не зафіксовано.

У день голосування органи поліції у Волинській області станом на 20 годину зареєстрували 47 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Зокрема, 13 з них стосуються порушень законодавчих обмежень та строків проведення передвиборної агітації, дев’ять – про відсутність достатньої кількості бюлетенів та скриньок для голосування, два – фотографування громадянами виборчих бюлетенів, один – відсутність даних громадянина у списку виборців.

Поліцейські за фактом порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації склали на 58-річного жителя Луцька адміністративний протокол за ст.212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також, правоохоронці склали адмінпротокол на 28-річного лучанина за фактом появи у громадському місці в п’яному вигляді - ч.1 ст.178 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім того, поліцією складено протокол на ще одного громадянина за дрібне хуліганство – ст. 173 КупАП. Чоловік на виборчій дільниці в Луцьку порушував громадський порядок і спокій.

Поліцейські 21 заяву та повідомлення розглянули та прийняли рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». За рештою – проводять ретельну перевірку.

 

19:00 

В обласному центрі поліцейські склали на 28-річного лучанина адміністративний протокол за ч.1 ст.178 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Громадянин прийшов на виборчу дільницю на проспекті Соборності в стані алкогольного сп’яніння та поводив себе зухвало, ображаючи громадську мораль. На зауваження правоохоронців не реагував. Поліцейські склали на правопорушника адмінпротокол за фактом появи у громадському місці в п’яному вигляді. 

Санкція статті передбачає попередження або накладення штрафу від 17 до 85 грн. Аналогічний випадок стався ще на одній із дільниць обласного центру. Нині з правопорушником спілкуються поліцейські.

18:00

Поліція області з початку голосування зареєструвала 42 заяви та повідомлення, які стосуються процесу позачергових виборів народних депутатів України

У більшій частині вони мають відношення до порушень законодавчих обмежень та строків проведення передвиборної агітації. Зокрема, починаючи з 15 години такі повідомлення зареєстровані в обласному центрі та Луцькому районі. Також поліція зафіксувала повідомлення про те, що ряд дільниць у виборчих округах №19, №20, №21 та №23 одержали недостатньо виборчих бюлетенів.

Окрім того, до поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Гірники Ратнівського району заявнику не дозволяють отримати бюлетені та проголосувати за біометричним паспортом.

Також поліція перевіряє інформацію від жителя міста Горохів про те, що в групі мобільного додатку користувач оприлюднив фотографію бюлетеня з відміткою про голосування навпроти прізвища одного із кандидатів у народні депутати.

 

16:30

У Луцьку поліцейські склали на 57-річного місцевого жителя адміністративний протокол за ст.212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Громадянин по проспекту Перемоги в обласному центрі розповсюджував газету, котра містить агітаційну інформацію. Йдеться про порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації. Санкція статті передбачає штраф від 510 грн. до 850 грн..

15:00

Органи поліції Волинської області з початку голосування зареєстрували 30 заяв та повідомлень, які пов’язані з виборчоим процесом

Більшість із них стосуються порушень законодавчих обмежень та строків проведення передвиборної агітації. Зокрема, на лінію служби «102» поліції надійшло повідомлення про те, що на одній із вулиць в Ковелі знаходиться автомобіль обклеєний агітаційними матеріалами на користь одного із кандидатів у народні депутати України. Поліцейські також зафіксували повідомлення про встановлені агітаційні білборди та матеріали у Луцьку, Нововолинську, Володимирі-Волинському, а також у селі Соловичі Турійського та місті Устилуг Володимир-Волинського районів.

Окрім цього, до поліції звернувся житель села Замшани Ратнівського району. Громадянин поскаржився на членів місцевої дільничної комісії, котрі не видали йому без документів, які посвідчують особу, бюлетені для голосування.

Поліція також зареєструвала повідомлення про те, що на виборчій дільниці в селі Красів Горохівського району громадянин, отримавши бюлетені, поставив помилково підпис навпроти іншого прізвища.

 

11:00 

З початку голосування Поліція Волині зареєструвала 15 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. Проводиться перевірка

Зокрема, на лінію служби «102» поліції надійшло повідомлення від спостерігача Комітету виборців України про те, що по вулицях Рівненській, Набережна та Гордіюк у Луцьку встановлені агітаційні білборди на підтримку одного із кандидатів у народні депутати України. Поліцейські також зафіксували повідомлення про те, що по проспекту Перемоги невідомий чоловік розповсюджує агітаційні матеріали.

Ківерцівський відділ поліції зареєстрував повідомлення за результатами моніторингу мережі Інтернет про те, що спостерігач Громадянської мережі ОПОРА не потрапив на ранкове засідання дільничної виборчої комісії, оскільки її члени змінили місце його проведення.

Камінь-Каширський відділ поліції зареєстрував повідомлення про те, що до початку голосування на виборчій дільниці в селі Теклине сейф перебував за межами дільниці в іншому населеному пункті, також на дільниці бракує однієї переносної скриньки. Поліція також зареєструвала повідомлення про нестачу переносних скриньок для голосування на виборчих дільницях у селах Рованці Луцького, Дольськ Любешівського та Зимне Володимир-Волинського районів.

У Нововолинську до поліції зателефонував місцевий житель і повідомив, що його дані відсутні в списку виборців і він не має можливості проголосувати.

 

8:16

На Волині усі виборчі дільниці розпочали роботу вчасно

На території Волинської області усі 1129 виборчих дільниць розпочали роботу вчасно відповідно до вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України». Правоохоронці забезпечують законність та публічну безпеку на виборчих дільницях та в місцях розташування окружних виборчих комісій.

Загалом до забезпечення охорони та правопорядку під час позачергових парламентських виборів на території області задіяно понад 1,2 тис. поліцейських. Також сформовано відповідні резерви поліцейських, які готові миттєво реагувати у випадку нестандартних ситуацій. У кожному з виборчих округів цілодобово чергують групи вибухотехніків.

Усі поліцейські області несуть службу в посиленому режимі, співробітники ситуаційного центру поліції області цілодобово вивчають інформацію щодо можливих порушень виборчого законодавства.

Спільно з поліцейськими службу несуть співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій та військовослужбовці Національної гвардії України.

Поліція Волині закликає громадян у випадку виявлення порушень виборчого законодавства України невідкладно повідомляти про це на оперативну лінію служби «102».

Новини щодо перебігу виборчих перегонів та реагування поліції на виявлені порушення за наступним посиланням.

Сектор комунікації поліції Волинської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux