Портал в режимі тестування та наповнення
На Волині за добу поліція зареєструвала три повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства
Опубліковано 20 лютого 2019 року о 12:35

За одним із них, що стосувалося проведення передвиборної агітації в місті Нововолинськ, поліцейські склали адміністративний протокол за ознаками правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

Учора на балконі квартири будинку в місті Нововолинськ поліцейські виявили агітаційний банер одного із кандидатів у Президенти України без відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. За фактом цього правопорушення правоохоронці склали відповідний адміністративний протокол на власника помешкання за ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  Санкція цієї статті передбачає штраф.

Цього ж дня на лінію служби поліції «102» надійшло повідомлення від жителя обласного центру про те, що в селі Підгайці Луцького району агітатори від одного із кандидатів у Президенти України незаконно збирають персональні дані громадян. У ході перевірки вказана інформація не підтвердилася. Інше повідомлення зареєстровано Луцьким відділом поліції та стосується ймовірних порушень виборчого законодавства, виявлених правоохоронцями під час моніторингу публікацій у ЗМІ. За цим повідомленням триває перевірка.

Загалом з початку виборчої кампанії органи поліції у Волинській області зареєстрували 64 повідомлення щодо ймовірних порушень виборчого законодавства. Більшість із них стосуються можливих порушень проведення передвиборної агітації, підкупу виборців, пошкодження агітаційних матеріалів. 50 повідомлень розглянуто та прийнято рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». У більшості з них інформація не підтвердилася. Співробітники Поліції Волині за фактами порушень виборчого законодавства вже склали 15 адмінпротоколів.

Усі адміністративні матеріали скеровані до судів, за двома з них судами ухвалено рішення. Нагадаємо, що у Шацькому районі суд визнав жителя Луцька винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 212-14 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу.  Крім того, у райцентрі Рожище до адмінвідповідальності притягнуто місцеву жительку за ст. 212-20 КУпАП. Йдеться про порушення порядку опублікування документів, пов’язаних з підготовкою і проведенням виборів. 

Поліція Волині також нагадала громадянам окремі вимоги Закону України «Про вибори Президента України», що стосуються порядку проведення передвиборної агітації та відповідальність за їх порушення.

Правоохоронці закликають громадян у випадку виявлення порушень виборчого законодавства України повідомляти про це на оперативну лінію «102».

Новини щодо перебігу виборчих перегонів та реагування поліції на виявлені порушення, доступні тут.

 Сектор комунікації поліції Волинської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux