Портал в режимі тестування та наповнення
На Волині поліцейські за фактами порушень виборчого законодавства склали 19 адмінпротоколів
Опубліковано 15 липня 2019 року о 16:30

Більшість правопорушень стосуються недотримання законодавчих вимог щодо виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації. Всього з початку виборчого процесу позачергових виборів народних депутатів України в поліції області зареєстрували 86 заяв і повідомлень, які стосуються ймовірних порушень виборчого законодавства.

Зокрема, за ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення правоохоронці склали 13 адмінматеріалів. Йдеться про виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Також складено два протоколи за фактами порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів або розміщення їх у заборонених законом місцях – ст. 212-14 КУпАП.

Окрім того, поліцейські склали три адмінпротоколи за фактами порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів – ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також, поліцією складено один протокол за ст. 212-10 КУпАП. Йдеться про порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації.

39 заяв та повідомлень поліцейські розглянули та прийняли рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». За всіма фактами поліція проводить ретельну та неупереджену перевірку.

Поліція Волині застерігає про те, що відповідно до вимог чинного законодавства також заборонено проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам коштів чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певну політичну партію чи кандидата або згадуванням назви партії чи імені кандидата, вважається непрямим підкупом виборців. Обмеження щодо ведення передвиборної агітації визначено також у ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Нагадаємо, з 15 по 28 липня поліцейські нестимуть службу у посиленому режимі.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав усіх кандидатів у народні депутати вести виборчу кампанію відповідно до Закону та співпрацювати з МВС. 

У понеділок, 24 червня, волинські поліцейські пройшли навчання із забезпечення законності виборчого процесу, організоване громадянською мережею «Опора».

Новини щодо перебігу виборчого процесу та реагування поліції на виявлені порушення, доступні тут.

Сектор комунікації поліції Волинської області   

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux