Портал в режимі тестування та наповнення
Василь Тетеря: Допомога Баварії – це внесок у порятунок життя мирних українців
Опубліковано 25 травня 2024 року о 09:23

На цьому наголосив заступник Міністра внутрішніх справ України під час зустрічі з Президентом поліції готовності Баварії Удо Скшипчаком у місті Нюрнберг (Німеччина).

Українську делегацію очолив заступник Глави МВС України Василь Тетеря та директор Департаменту організації діяльності Міністерства внутрішніх справ України Юлія Олексієнко.

Головною темою перемовин стало питання безпеки та розширення функцій поліції в умовах війни. Заступник очільника МВС України розповів німецьким колегам про основні завдання поліцейських, які раніше їм були невластиві, зокрема документування воєнних злочинів армії рф.

«Національна поліція документує близько 95% усіх воєнних злочинів. Йдеться про збір належної доказової бази для притягнення російських воєнних злочинців до відповідальності не лише в українських, а й у міжнародних судових інстанціях. Окрім того, наші поліцейські здобули унікальні навички у розслідуванні воєнних злочинів під час активної фази війни з використанням новітніх можливостей та технологій», – розповів Василь Тетеря, звертаючись до міжнародних партнерів.

Також заступник Глави МВС України відзначив роботу поліції у стриманні криміногенної ситуації в країні. За словами Василя Тетері, в порівнянні з 2021 роком кількість майнових злочинів зменшилася на 40%. 

«В країні - війна, відповідно зброї, вибухівки, боєприпасів у нелегальному обігу більшає. Але поліція працює над виявленням та попередженням випадків незаконного збуту, використання зброї та боєприпасів на території нашої держави. Ми також забезпечуємо облік зброї, виданої органами системи МВС на початку вторгнення», – заявив заступник очільника МВС України.

Своєю чергою Президент поліції готовності Баварії Удо Скшипчак розповів українській делегації про їх роботу, зокрема у питанні підготовки майбутніх поліцейських, їх навчання, а також подальше працевлаштування та підхід до роботи з громадянами:

«Важливою складовою навчання є комунікація. Адже найбільший інструмент поліцейського – це його слова. Ми постійно вдосконалюємо вміння наших поліцейських відповідно до умов сьогодення. Важливо, аби кожен поліцейський відстоював норми демократії».

Також Удо Скшипчак поінформував про роботу кінологічних підрозділів поліції готовності та їх ефективність:

«Кінологічні підрозділи поліції готовності відіграють ключову роль у забезпеченні громадської безпеки. Завдяки спеціально навченим собакам, ці підрозділи ефективно здійснюють пошук наркотиків, вибухівки, зниклих осіб та доказів на місці злочину. Вони також активно залучаються до підтримки громадського порядку під час масових заходів».

Окремо партнери обговорили перспективи взаємодії у поліцейській діяльності. Заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря розповів, що в результаті роботи в умовах війни українські поліцейські мають унікальний досвід і готові ділитися ним з німецькою стороною. 

«Нам навіть важко уявити у якій ситуації знаходиться Україна. Ваші підрозділи зіткнулися з чимось новим, і, на жаль, цей досвід – війна. Утім ми захоплюємося вами та вашими відомствами, які докладають усі зусилля, аби підтримати життя на усіх фронтах. Ми зі свого боку намагаємося скрізь, де можемо, вам допомогти. Запевняємо, ми будемо підтримувати вас стільки, скільки вам це буде необхідно», – наголосив Президент поліції готовності Баварії Удо Скшипчак.

Принагідно заступник Міністра внутрішніх справ України подякував німецьким колегам за усю надану допомогу Україні під час повномасштабного вторгнення. Йдеться, зокрема, про транспортні засоби, радіостанції, генератори та інше.

Василь Тетеря наголосив, що кожен переданий пакет допомоги використовується виключно за призначенням поліцейськими і рятувальниками задля забезпечення порятунку громадян у надзвичайних ситуаціях:

«Ви є нашими незмінними партнерами упродовж багатьох років. Ми хочемо подякувати жителям Баварії, вашим поліцейським, а також особисто Президенту поліції готовності Баварії за усю надану допомогу нашій країні.Саме ви першими із земель Німеччини протягнули руку допомоги МВС України. Своєю чергою ми будемо дуже раді бачити вас в Україні, ми готові забезпечити ваше прибуття, вашу безпеку, аби ви побачили як народ України бореться з ворогом».

Після завершення зустрічі Удо Скшипчак ознайомив заступника Міністра внутрішніх справ України Василя Тетерю з роботою Поліції готовності у місті Нюрнберг. Сторони домовилися й надалі координувати зусилля задля обміну досвідом, а також підтримувати одне одного в рамках спільних навчань і тренінгів. 


Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux