Портал в режимі тестування та наповнення
У поліції Волині провели навчання з надання домедичної допомоги
Опубліковано 28 квітня 2021 року о 17:32

Захід відбувся сьогодні, 28 квітня, в управлінні превентивної діяльності ГУНП у Волинській області. Організувала навчання представниця Управління дотримання прав людини Наталія Бартошук спільно із співробітниками відділу професійного навчання ГУНП за сприяння Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста.

Під час заходу поліцейські вдосконалили навички надання домедичної допомоги. Навчання відбувалися у формі діалогу, поліцейські могли поставити будь-які запитання та отримати на них відповідь. 

Наталя Домбровська, тренерка Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, розповіла, що вміння надавати кваліфіковану допомогу до приїзду карети швидкої вкрай необхідне кожному поліцейському: «Домедична допомога — це комплекс заходів, спрямованих на поновлення або збереження життя та здоров’я потерпілого, що здійснюється до прибуття медичного працівника. Правильно надана допомога врятувала вже не одне людське життя, тому це надзвичайно важливо». 

Тренерка розповіла основні принципи комунікації під час надання домедичної допомоги. Основну увагу присутні звернули на комплекс дій у різних критичних ситуаціях. Кожен із правоохоронців самостійно міг попрактикуватись у наданні домедичної допомоги. «Цей захід спрямований на вдосконалення навичок поліцейських. Працівники поліції повинні компетентно діяти у різних ситуаціях, адже ніколи не знаєш, з чим доведеться стикнутись під час виконання службових обов’язків. Вміння правильно надати невідкладну допомогу є одним із основних для правоохоронців», - зауважила представниця Управління дотримання прав людини Наталія Бартошук.

Своїми враженнями після заняття поділилася інспекторка чергової частини Луцького районного управління поліції Анастасія Левашова. Каже, що було корисно та пізнавально: «Найбільше сподобалось, звичайно, те, що ми могли «відшліфувати» свої теоретичні знання на практиці. Впевнена, що це неодноразово стане в пригоді не лише під час виконання службових завдань, а й у повсякденному житті».

До слова, навчання з надання домедичної допомоги пройдуть усі поліцейські Волині. Правоохоронці після завершення курсу отримають сертифікати міжнародного зразка.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux