Портал в режимі тестування та наповнення
У Луцьку розповіли людям з інвалідністю про можливість миттєвого виклику поліції
Опубліковано 18 жовтня 2018 року о 17:04

Сьогодні, 18 жовтня, співробітники поліції Волині ознайомили представників обласної організації Українського товариства глухих із можливостями мобільного додатку «My Pol». Його користувачі у випадку небезпеки можуть миттєво зв’язатися з поліцією за допомогою кнопки SOS, інформувати про правопорушення, оцінювати роботу поліцейських.

Волинська область стала четвертим регіоном, де жителі мають змогу викликати поліцію за допомогою смартфонів. Такий проект також вже діє в Чернівецькій, Івано-Франківській та Миколаївській областях.

 «Програма дозволяє в разі виникнення надзвичайної ситуації викликати поліцію натиском однієї кнопки «SOS». Окрім того, користувачі можуть інформувати поліцію про різноманітні правопорушень очевидцями яких вони стали, давати оцінку роботі поліцейських, котрі прибули на виклик», - пояснив учасникам зустрічі Віталій Ковальчук, начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в області.

За словами начальника відділу «102» поліції Волині Михайла Гаврилюка, менше ніж за місяць із початку роботи мобільного додатку на території області, його встановили на смартфони майже три тисячі жителів.

«Важливо, щоб люди з інвалідністю знали про сучасні можливості зв’язку із поліцією. Використання такої програми прискорить реагування поліції на виклики. Зможемо швидше прийти на допомогу людям», - зазначив Михайло Гаврилюк.

Додаток є повністю безкоштовним та відкритим до завантажень на платформах  Play Market та App Store. Кожен охочий може завантажити його на смартфон, зареєструватися та користовуватися програмою.  

Нагадаємо, що у вересні керівник поліції Волині Петро Шпига та автор і керівник програми «My Pol» Дмитро Подворчанський повідомили про початок роботи мобільного додатку на території області.

У грудні минулого року на Волині з ініціативи поліцейських видали пам'ятку про права затриманого шрифтом Брайля. Книгу доступну людям з вадами зору поліцейські передали в усі відділи та відділення поліції області, ізолятори тимчасового тримання.

 

Сектор комунікації поліції Волинської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux