Портал в режимі тестування та наповнення
У Луцьку працівники поліції навчались ефективнішому спілкуванню з дітьми та підвищували професійний рівень
Опубліковано 24 листопада 2023 року о 15:51

Співробітники управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП, а саме, працівники служби 102, диспетчерської та чергової служб, пройшли навчально-методичний тренінг.

Під час заходу вони отримали нові знання, позитивні емоції та неоціненний досвід від спікерів. Разом з тим, проявили командний дух та згуртованість в колективі, що високо відзначили організатори.
Тренінг мав назву «Ефективне реагування на звернення дітей під час війни з особливою увагою до випадків ґендерно зумовленого, зокрема домашнього насильства» і ставив за мету покращити навички спілкування/реагування на звернення дітей, постраждалих від насильства, в тому числі від домашнього насильства, з врахування викликів війни.


Особливо це необхідно для операторів служби 102, які першими приймають дзвінки та повідомлення. При спілкуванні для них важливо вміти ідентифікувати дітей, постраждалих від насильства, в тому числі від домашнього насильства, виявити їхні потреби та перенаправити для надання допомоги, випрацювати механізм реагування на схожі виклики.


Тренінг відбувся інтерактивно та максимально практично, учасники моделювали різні ситуації та разом вчились вирішувати проблемні питання.


Представники Нацполіції та ОБСЄ, які організували кількаденний захід, відзначили зацікавленість працівників служби 102, диспетчерської та чергової служб, їхню згуртованість і співпереживання за людей.
Своєю чергою, працівники поліції зауважили, що дізнались чимало нового, зокрема, про кібербулінг щодо дітей, про суб’єкти взаємодії щодо захисту дітей від насильства та жорстокого поводження, а також краще зрозуміли особливості сприйняття інформації від постраждалої дитини, дитини-кривдника, дитини з інвалідністю тощо.


Експертками тренінгу були представниці ГО «Ла Страда-Україна» та Національної гарячої лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації.

Більше фото – в телеграм-каналі поліції Волині за посиланням: https://t.me/policevolyn

Сектор комунікації поліції Волинської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux