Портал в режимі тестування та наповнення
Тиждень безпеки дорожнього руху: поліцейські Волині активно спілкуються зі школярами, аби попередити дитячий травматизм на дорозі
Опубліковано 21 травня 2021 року о 13:11

Співробітники Головного управління Національної поліції України постійно відвідують навчальні заклади області та проводять із школярами профілактичні заняття щодо безпечної поведінки на дорогах. Цього тижня такі зустрічі відбувалися в рамках Глобального тижня безпеки дорожнього руху.

Так, у Володимир-Волинському районі ювенальні поліцейські спільно із поліцейськими офіцерами громад та співробітниками центру соціальних служб та служби у справах дітей Володимир-Волинської міської ради за тиждень відвідали близько 20 навчальних закладів району.

Правоохоронці навчали дітей розпізнаванню дорожніх знаків, правилам поведінки пішоходів та користування громадським транспортом.

Особливу увагу поліцейські звернули на деякі обов’язкові вимоги до дітей як учасників дорожнього руху. Усі заняття відбувалися в ігровій формі – школярі виконували практичні завдання у різноманітних можливих небезпечних ситуаціях, що трапляються на дорозі.

Начальниця сектору ювенальної превенції Володимир-Волинського районного відділу поліції Олена Павлюк зауважила, що головне завдання правоохоронців вберегти кожну дитину від травмувань та небезпек: «Аби попередити дитячий травматизм, важливо навчити дітей правильно діяти у різних ситуаціях. Ми активно працюємо у цьому напрямку і, зустрічаючи на дорогах наших вихованців, бачимо позитивний результат».

Такі ж зустрічі зі школярами провели співробітники Луцького та Ковельського районних управлінь поліції та Камінь-Каширського районного відділу поліції на своїх територіях обслуговування. Окрім правил безпеки дорожнього руху, поліцейські розповіли дітям про принципи спілкування в соцмережах та з незнайомцями, ознайомили з правовими аспектами для запобігання дитячої злочинності та заохотили дбати про власну безпеку, життя та здоров’я.

Школярі також мали змогу посидіти у службовому автомобілі та приміряти елементи захисного одягу. У подарунок від поліцейських вони отримали пізнавальні брошури із безпеки дорожнього руху, світловідбивальні жилети та браслети, аби бути помітними на дорозі.

Діти у свою чергу віддячили правоохоронцям щирими посмішками та словами вдячності.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux