Портал в режимі тестування та наповнення
Розшуки зниклого, виявлення порушників ПДР та допомога сім’ї: як минув вчорашній день для волинських ПОГів
Опубліковано 19 жовтня 2021 року о 14:51

Щодня 34 поліцейські офіцери стежать за дотриманням правопорядку на територіях 27 громад Волині. За майже два роки роботи вони показали свою ефективність та продовжують зміцнювати довіру населення до правоохоронних органів. Окрім розкриттів злочинів, шерифи патрулюють дороги, щодня спілкуються із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, та допомагають у вирішенні найрізноманітніших проблем мешканців. Як минув понеділок, 18 жовтня, для деяких волинських ПОГів читайте далі.

Під час відвідин сім’ї, що опинилася у складних життєвих обставинах, поліцейський офіцер Підгайцівської громади помітив дитину, яка має хворобливий вигляд та потребує допомоги лікаря. Хлопчика на службовому авто негайно відвезли у медзаклад, де його оглянув лікар та призначив необхідне лікування. Правоохоронець також дізнався, що будинок, у якому мешкає сім’я, не отоплюється, бо відсутні паливні матеріали. На території домогосподарства він віднайшов дошки та гіляки, які порубав на дрова. Тепер завдяки небайдужості офіцера у помешканні сім’ї  тепло.

У Старовижівській ТГ шериф виявив порушника, який керував мотоциклом без шолома. Під час спілкування з’ясувалося, що водій транспортного засобу був нетверезий. На нього складено протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліцейський офіцер Колодяжненської громади долучився до пошуків безвісти зниклого громадянина, які увінчалися успіхом. Поліцейські прочісували польову місцевість та територію лісонасаджень. До пошуків були задіяні кінологи із службовою собакою, також на місці працював співробітник ситуаційного центру ГУНП із квадрокоптером. Завдяки злагодженій роботі усіх підрозділів поліції зниклого чоловіка оперативно розшукали, з ним усе гаразд.

Оскільки у осінній сезон почастішали випадки спалювання листя та трави на територіях громад, аби протидіяти цьому явищу, ПОГ Боратинської ТГ спілкувався із громадянами. Мешканці громади з розумінням вислуховували застереження та обіцяли не палити суху рослинність. 

Нагадуємо, відповідно до ст. 77-1 Кодексом України про адміністративні правопорушення (випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю) передбачено штраф від 170 до 340 грн – громадянам, від 850 до 1190 грн – посадовим особам. За ті ж самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, на громадян накладається штраф у сумі від 340 до 680 грн, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux