Портал в режимі тестування та наповнення
Прості речі рятують життя: поліцейські провели для школярів урок правил безпеки дорожнього руху
Опубліковано 27 травня 2021 року о 15:53

Захід організували співробітники ювенальної превенції спільно із відділом організації діяльності груп реагування ГУНП у  Волинській області та членами Громадської організації "Школа безпеки та виживання дітей "Тивер" для учнів 2 та 4 класів Луцького НВК №10. 

Голова Громадської організації Юрій Тананайський  із своїми помічниками нагадали дітям про дотримання правил дорожнього руху. Наглядно продемонстрували, як потрібно правильно переходити дорогу та що заборонено робити. Також продемонстрували світловідбиваючі елементи та засоби й наголосили на необхідності їх застосування в темну пору доби.

Діти наввипередки розповідали про значення представлених дорожніх знаків. За правильні відповіді школярів заохочували сувенірами - брелками та світловідбиваючими наклейками.

Учениці 2-А класу Софія, Ярослава та Ангеліна поділилися враженнями від сьогоднішнього заходу. Дівчата розповіли, що урок правил безпеки дорожнього руху був дуже пізнавальний. Сьогодні вони дізналися про світловідбиваючі елементи, які  придбають та обов’язково будуть використовувати, адже це може зберегти їхнє життя.

Четвертокласник Макар був активним учасником заходу та ділився своїми знаннями про значення дорожніх знаків. Школяр знає правила дорожнього руху  й намагається дотримується їх у повсякденному житті. Макар зазначив, що любить кататися на велосипеді і знає що велосипедист має право керувати велосипедом, який обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду — білого кольору, по боках — оранжевого, позаду — червоного.

Юрій Тананайський розповів, що такі заходи необхідні та дуже дієві. "Постійне  повторення з дітьми правил дорожнього руху та наочне їх демонстрування допоможе  зорієнтуватися та зберегти життя під час виникнення екстремальної ситуації на дорозі", - зазначив активіст.

Насамкінець керівник сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Інна Остапович нагадала дітям про правила поведінки під час літніх канікул та побажала усім гарного та безпечного відпочинку.

Сектор  комунікації поліції Волинської області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux