Портал в режимі тестування та наповнення
Профілактика дитячої злочинності та попередження злочинів, скоєних щодо дітей, – основне завдання ювенальних поліцейських
Опубліковано 22 листопада 2022 року о 17:42

Одним із пріоритетних напрямків діяльності ювенальних поліцейських є створення безпекового середовища для дітей, забезпечення захисту їх прав та законних інтересів. Поліцейські постійно здійснюють заходи загальної профілактики з дітьми, аби запобігти вчиненню ними правопорушень, попередити втягнення їх у протиправну діяльність, формувати усвідомлене, відповідальне ставлення до власного життя та здоров’я.

У період дії воєнного стану підрозділи ювенальної превенції Волині проводять заходи щодо організації роботи з дітьми, евакуйованих громадян з окупованих територій України та тимчасово переміщених на проживання у Волинську область. А також із дітьми, які повернулися в сім’ї з спеціалізованих навчальних закладів, визначені Порядком тимчасового переміщення (евакуації) та забезпечення умов для перебування на території України, де не ведуться бойові дії, або за межами України дітей, які проживають або зараховані до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування на цілодобове перебування.

Загалом протягом року кількість правопорушень, скоєних дітьми, зменшилася орієнтовно на майже 36 відсотків в порівнянні із минулим роком.

У 2022 році неповнолітні вчинили 82 кримінальних правопорушень, за аналогічний період минулого року – 128. Найбільше серед задокументованих злочинів, скоєних дітьми, крадіжок – 44. Крім того діти вчиняли наступні правопорушення: порушення правил безпеки дорожнього руху – 6, злочини пов’язані з незаконним обігом наркотиків – 5, шахрайства – 4, умисні легкі тілесні ушкодження – 3, незаконні заволодіння транспортними засобами – 3, грабежі – 2, незаконне поводження зі зброєю – 1 та інші злочини.

Застосовуючи адмiнiстративно-правовi методи профілактики пiдлiткової злочинності, за звітній період працівники служби склали майже 2000 тисячі адміністративних протоколи, у тому числі 140 протоколів складено на неповнолiтнiх.

До адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП) притягнуто 531 особу, за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння (ст. 180 КУпАП) – 81, за порушення правил перебування неповнолітніх у закладах, що провадять діяльність у сфері розваг та громадського харчування (ст.180-1 КУпАП) – 4. За ч.2 ст. 156-2 КУпАП (продаж спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім) складено 48 адміністративних протоколів.

У 2022 році від 96 кримінальних правопорушень потерпіло 110 дітей. Зокрема, від тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень потерпіло 44 дитини.

Через порушення правил безпеки дорожнього руху потерпіло 19 дітей, 1- від втягнення у злочинну діяльність, по 4 – внаслідок крадіжок та шахрайств.

За вказаний період суїцидів на території області зареєстровано не було. 

Упродовж поточного року надійшло 183 заяви та повідомлення про безвісне зникнення 205 дітей – усі вони розшукані. Поліцейські протягом доби розшукали 197 дітей, що сприяло зменшенню ризику учинення стосовно них протиправних дій. В термін понад добу розшукано 8 дітей.


Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux