Портал в режимі тестування та наповнення
Профілактична робота, розкриття злочинів, боротьба зі зловживанням алкоголем, - чим займаються волинські дільничні 
Опубліковано 09 грудня 2020 року о 09:34

Чи знали ви, що в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області несуть службу майже 200 дільничних офіцерів поліції? З них понад 20 - в обласному центрі. 

Дільничні офіцери - це ті поліцейські, які працюють у безпосередній близькості з людьми, знають усі проблеми своїх районів чи своєї місцевості та завжди допоможуть у будь-якій ситуації. 

За 11 місяців 2020 року дільничні офіцери розкрили більше 1464 кримінальних правопорушення, за якими завершено досудове розслідування. А загалом вони взяли участь у розкритті майже 5 тисяч порушень кримінального характеру! 

Крім того, у цьому році дільничні виявили 38 осіб, які перебували в розшуку. 

Начальник відділу управління превентивної діяльності Валерій Чоботан розповідає: “Пріоритет для наших офіцерів - превентивна діяльність: вони постійно проводять роботу з особами, звільненими з місць позбавлення волі, з тими, хто перебуває під адміністративним наглядом, з кривдниками, які вчинили домашнє насильство. На тих, хто продовжує порушувати законодавство, оформляються необхідні адміністративні матеріали”.  

До прикладу, за порушення правил адміністративного нагляду дільничні склали 1770 протоколів. Понад 2 тисячі осіб додатково поставлено в цьому році на облік як таких, які вчинили домашнє насильство. На понад 1500 осіб складено протоколи за ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, невиконання заборонного припису). 

Дільничні кажуть, що серйозною проблемою є зловживання людей спиртними напоями. Більше 7% злочинів скоєно в стані сп’яніння, через алкоголізм вчиняється і домашнє насильство, свідками чого часто є діти. Тож дільничні дуже тісно співпрацюють з громадськими організаціями та соціальними службами, аби запобігати цим явищам. За словами дільничних, штрафу за зловживання алкоголем недостатньо: дієвим покаранням було б призначення адміністративного стягнення у вигляді виправних громадських робіт або застосування покарання у вигляді адміністративного арешту, однак це - компетенція суду. 

Про те, що це актуальна проблема, свідчать цифри: 6265 осіб притягнуто до адмінвідповідальності: за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення (ст. 176 КУпАП), придбання самогону та інших спиртних напоїв домашнього вироблення (ст. 177 КУпАП), розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді (ст. 178 КУпАП), розпивання спиртних напоїв на виробництві (ст. 179 КУпАП), заняття забороненими видами господарської діяльності (164-16 КУпАП) тощо. 

Заступник начальника Луцького відділу поліції Юрій Сидорук розповідає: “Посилену увагу приділяють наші дільничні особам похилого віку, вони часто відвідують їх та проводять профілактичні бесіди, аби останні дотримувались правил безпеки і не стали жертвами злочинів. Не оминають увагою і дітей. На нашу думку, кожен мешканець певної території повинен знати свого дільничного, щоб у разі виникнення проблем знати, де отримати допомогу”. 

Мешканці Луцька знайти своїх дільничних можуть тут: https://bit.ly/3lSRWiA    

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux