Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці викрили осіб, які фасували й збували підроблений алкоголь у значних кількостях
Опубліковано 05 листопада 2021 року о 08:56

Заходи з припинення незаконної діяльності провели слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП у Волинській області спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури та за силової підтримки роти ТОР УПП у Волинській області.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 199 КК України вчора правоохоронці провели 14 обшуків за місцем фасування, зберігання та реалізації контрафактної підакцизної продукції, а також за місцями проживання, реєстрації та у транспортних засобах фігурантів. 

Встановлено, що група осіб у спеціальному цеху фасувала лікеро-горілчані напої відомих брендів з підробленим марками акцизного податку і в подальшому реалізовувала їх у торговельних приміщеннях і магазинах області.

За допомогою спеціально обладнаної системи змішування та розливу злочинна група організувала фасування і розлив фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції у заздалегідь підготовлені пляшки та паперову тару, в тому числі пакети. У подальшому, на готову продукцію наклеювалися підроблені марки акцизного податку України та етикетки із зображенням марок відомих торгівельних брендів вітчизняних та імпортних виробників алкогольної продукції.

Фальсифікований алкоголь з підробленими марками акцизного податку, а також контрафактні сигарети іноземного виробництва реалізовувалися на території Волинської області у невеликих торгівельних закладах та на ринках.

Під час проведення обшуків було виявлено та вилучено: 
– обладнання для змішування, фільтрації та розливу фальсифікованої продукції, тару (пластикові каністри та бочки різною ємкістю, пуста підготовлена скляна тара);
– понад 1190 пляшок загальним об’ємом 530 літрів лікеро-горілчаних виробів (горілка, коньяк, віскі, бренді) відомих торгівельних брендів вітчизняних та імпортних виробників з підробленими марками акцизного податку;
– 16 упаковок об’ємом 191 літрів, заповнених фальсифікованим алкоголем; 
– близько 8200 пачок контрафактних цигарок без марок акцизного податку;
– грошові кошти в гривнях та іноземній валюті;
– автомобіль Renault Trafic, яким фігуранти здійснювали транспортування фальсифікату та контрафактних сигарет;
– 7 мобільних телефонів.

Усього вилучено підакцизних товарів на суму понад 370 тис. грн. Виявлена та вилучена підакцизна продукція має ознаки фальсифікованості.

Нині вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, встановлюються інші особи, які причетні до незаконного обігу підакцизної групи товарів. 

Сектор комунікації поліції Волинської області 
(за матеріалами Управління стратегічних розслідувань)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux