Портал в режимі тестування та наповнення
Правоохоронці мають протидіяти впливу корупціонерів на формування ринку землі - Денис Монастирський
Опубліковано 06 серпня 2021 року о 16:48

Про це міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 6 серпня, під час координаційної наради в Генеральній прокуратурі України. 

"У питаннях боротьби з  корупцією хочу звернути увагу на ще один надважливий аспект. Наразі відбувається старт справжньої земельної реформи. Формується довгоочікуваний ринок землі. На цьому етапі ми зобов’язані запобігти впливу корупціонерів на цей важливий для держави сегмент ринку", - наголосив очільник правоохоронного відомства. 

Водночас Денис Монастирський наголосив, що МВС налагоджує ефективний механізм взаємодії з суспільством з метою викорінення корупції.

«Найбільш ефективний результат викорінення корупції – це від’єднання державного службовця, який надає держпослуги, від громадянина, який ці послуги хоче отримати. Там, де вдається розірвати цей зв’язок, маємо найбільший ефект. Це і отримання онлайн послуг, це і автоматична фіксація порушень ПДР. Саме тут, на мою думку, закладено потенціал боротьби з корупцією», - сказав міністр внутрішніх справ. 

Своєю чергою, голова Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що за перше півріччя цього року слідчими розслідувалось  майже три тисячі кримінальних корупційних проваджень. Минулого ж року зазначений показник становив трохи більше  двох  тисяч.

«Серед корупційних посягань найбільше вчинено  у  бюджетній сфері – 412, земельних відносин – 78, у сфері охорони здоров’я – 66 та  фінансово-кредитній сфері– 47», - сказав очільник Нацполіції. 

Ігор Клименко наголосив, що Верховною Радою прийнято Закон, відповідно до якого злочини, пов’язані з декларуванням недостовірної інформації та неподанням суб’єктом декларування декларації віднесено до кримінальних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

«За результатами вжитих заходів Національною поліцією вже розпочато досудові розслідування за фактами вчинення 45 відповідних кримінальних правопорушень», - додав голова НПУ. 

За словами Ігоря Клименка позитивним чинником у напрямку протидії корупції є боротьба з її організованими формами.  Так,  поліцією задокументовано 55 організованих груп та 2 злочинні організації.  До їх складу входило 207 осіб. 

Нагадаємо, нещодавно оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області викрили посадовця, який вимагав за непроведення демонтажу торговельних об’єктів та виготовлення документів на їх розміщення на території Суворовського району м. Одеси.

Департамент комунікації МВС України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux