Портал в режимі тестування та наповнення
Працівники Нацполіції взяли участь у 51-й Європейській регіональній конференції Інтерполу
Опубліковано 27 червня 2024 року о 10:53

Конференція є однією із найважливіших регіональних щорічних заходів Інтерполу, що надає посадовцям країн-членів Інтерполу можливість обмінятися досвідом та прийняти рішення щодо вдосконалення правоохоронної діяльності для протидії організованій транснаціональній злочинності в Європі.

В місті Тірана (Албанія) проводився один із ключових заходів Міжнародної організації кримінальної поліції – Інтерполу - 51-а Європейська регіональна конференція.

Участь у заході від Національної поліції України взяв тимчасово виконуючий обов’язки начальника Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції – начальник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Віталій Касап та заступник начальника управління організаційного, правового та технічного забезпечення Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Роман Волков.

Під час заходу учасники обговорили питання регіональної загрози та їх вплив на злочинність в Європі, майбутнє Інтерполу – виклики та перспективи, протидія організованій злочинності, кіберзлочинності, наркоторгівлі та нелегальній міграції, а також злочинам проти довкілля та співпрацю правоохоронних органів у Європі з використанням інструментів Інтерполу, зокрема, біометрії.

Голова української делегації Віталій Касап проінформував щодо впливу збройних конфліктів на безпеку в Європі та роль Інтерполу. Він акцентував увагу на розкритті злочинів, пов’язаних із агресією рф проти України. З цього питання делегацією Національної поліції України запропоновано включити питання можливостей Інтерполу використовувати свої інструменти у відповідь на запити в рамках розслідування воєнних злочинів та почати відповідну дискусію вже під час наступного засідання Європейського комітету Інтерполу, членом якого Україна є з осені 2021 року. 

Дана ініціатива знайшла одностайну підтримку серед учасників конференції, попри намагання представників рф та рб блокувати вказану пропозицію нашої країни та не допустити її подальший розгляд. Позицію української сторони представлено Президенту Інтерполу Ахмеду Насер Аль-Раісі, а також Генеральному секретарю Інтерполу Юргену Штоку, офіційні двосторонні зустрічі з якими відбулися на конференції. 

Крім того делегацією НПУ проведено більше двадцяти двосторонніх зустрічей із представниками інших країн та правоохоронних органів, у тому числі Великобританії, США, Німеччини, Франції, Італії, Латвії, Литви, Естонії Польщі та Туреччини, а також з керівництвом Європолу. 

Українські правоохоронці також обговорили з представниками іноземних делегацій питання посилення міжнародної підтримки України.


Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux