Портал в режимі тестування та наповнення
Позиція поліції на виборах незмінна: на всі повідомлення реагуємо принципово, незалежно від політичної приналежності порушників, - Петро Шпига
Опубліковано 19 липня 2019 року о 16:46

Про це заявив сьогодні у Луцьку начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига під час спільної пресконференції з Громадянською мережею ОПОРА.

Керівник поліції області поінформував громадськість про реагування поліцейських на заяви та повідомлення про порушення під час виборчого процесу позачергових виборів народних депутатів України.

«За фактами порушення виборчого законодавства поліцейські склали 23 адміністративні протоколи. Всього ж з початку виборчого процесу органи поліції області зареєстрували 110 заяв та повідомлень, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства. Перевірка проводиться принципово та ретельно», - зазначив Петро Шпига.

Керівник поліції області наголосив, що позиція поліції на виборах залишається незмінною. На всі повідомлення про порушення закону поліцейські реагують винятково в межах чинного законодавства та безкомпромісно, незалежно від політичної приналежності правопорушників.

Як повідомили під час пресконференції, поліцейські до суду скерували 17 адмінпротоколів, чотири - на розгляд адімінстративних комісій виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування. Більшість правопорушень стосуються недотримання законодавчих вимог щодо проведення передвиборної агітації. Зокрема, за ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено адмінпротоколи на 12 жителів області. Йдеться про виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

За словами Петра Шпиги налагоджено належну співпрацю та координацію дій поліції з усіма правоохоронними органами в області щодо забезпечення правопорядку та законності під час виборів. Також сформовано відповідні резерви поліцейських, які готові миттєво реагувати у випадку нестандартних ситуацій. У кожному з виборчих округів цілодобово чергують групи вибухотехніків.

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Волинській області Катерина Шарпата поінформувала учасників заходу про результати моніторингу передвиборної кампанії на Волині. На пресконференції також виступили начальник управління превентивної діяльності поліції області Володимир Солоненко, заступник начальника слідчого управління поліції Волині Андрій Литвин та громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в області Євгенія Коваленко.

Нагадаємо, з понеділка, 15 липня, на Волині поліцейські заступили на охорону окружних виборчих комісій. Поліцейські також здійснюватимуть охорону правопорядку та цілодобове чергування на всіх виборчих дільницях області з моменту завезення на них бюлетенів, а після голосування супроводжуватимуть транспортування виборчої документації до окружних виборчих комісій. 

Поліція Волині нагадує про заборону агітації у день перед виборами. Відповідно до вимог п. 2 ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування, тобто 19 липня. 

Докладніше про новини щодо перебігу виборчого процесу та реагування поліції на виявлені порушення за наступним посиланням.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux