Портал в режимі тестування та наповнення
«Посилений варіант несення служби стосується поліції, але не законослухняних громадян», - Юрій Крошко
Опубліковано 18 лютого 2022 року о 09:57

Під час ефіру на місцевому телеканалі очільник поліції Волині Юрій Крошко розповів про особливості несення служби поліцейськими в період посиленого режиму.

За його словами, посилений варіант несення служби поліцією передбачений для поліцейських, для інших законослухняних громадян це не має жодних наслідків.

Юрій Крошко розповів, що нині у поліцейських стало менше вихідних, відпусток, за рахунок цього збільшено кількість нарядів, які добре оснащені і дбають про безпеку мирних громадян. Це потрібно поважати та цінувати.

«Зараз на 20-22 наряди на добу заступає більше, ніж раніше, з них частина – спецпідрозділи, зокрема, такі, як рота поліції особливого призначення, рота ТОР патрульної поліції та інші. «Вони переведені в режим надзвичайного стану для поліції, тобто готові реагувати на будь-які виклики», - сказав Юрій Крошко.

Головний поліцейський області зазначив, що в багатьох людей виникає питання, чи не буде більше перевірок осіб, транспорту тощо, у зв’язку з посиленим варіантом несення служби поліцейськими.

«Ні, не буде, - відповів він. - Все здійснюється в рамках чинного законодавства. Поліцейські орієнтовані не лише на запобігання злочинам і правопорушенням, а й на виявлення можливих загроз з боку Росії, можливої підривної діяльності певних осіб, виявлення підбурювальної діяльності і таке інше».

Також, за його словами, наряди інтенсивніше патрулюють територію біля кордону з Білоруссю та надають посилену допомогу прикордонникам.

Юрій Крошко звернувся до волинян: «Якщо люди бачать підозрілих осіб чи предмети, то мають звернутись в поліцію за номером 102. Особливо це стосується прикордонних районів».

«Нехай краще поліція виїде і перевірить повідомлення, і воно виявиться неправдивим, аніж будуть допущені якісь протиправні дії», - сказав Юрій Олександрович.

Також він наголосив, що за час несення служби в посиленому режимі зменшилась реєстрація злочинів, немає жодного ДТП з загиблими. «Це лише за перші чотири дні. Спостерігатимемо, як буде далі. Ми готові до будь-якого розвитку подій», - запевнив Юрій Крошко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux