Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Волині перевіряє повідомлення про можливі порушення законодавства під час парламентських виборів
Опубліковано 25 червня 2019 року о 16:28

З початку виборчого процесу позачергових виборів народних депутатів України органи поліції Волинської області зареєстрували 14 повідомлень, пов’язаних із ймовірними порушеннями виборчого законодавства. Більшість із них стосуються порушення обмеження щодо ведення передвиборної агітації.

Зокрема, вчора, 24 червня, поліція області зареєструвала три повідомлення щодо ймовірних порушень передвиборної агітації в Луцькому районі та обласному центрі. До правоохоронців надійшла заява представника Громадянської мережі «Опора» про те, що на вулицях Соборності, Гордіюк і Конякіна виявлено агітаційні білборди на користь кандидатів у народні депутати без належних відповідно до законодавства вихідних даних. Сьогодні, 25 червня, поліція зареєструвала, зокрема, три повідомлення про виявлені білборди з передвиборною агітацією кандидатів та політичних сил без вихідних даних у Нововолинську, Володимирі-Волинському та селі Рованці Луцького району.

Усі повідомлення належним чином зареєстровані у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Поліцейські проводять ретельну перевірку.

Поліція Волині застерігає про те, що відповідно до вимог чинного законодавства заборонено проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам коштів чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певну політичну партію чи кандидата або згадуванням назви партії чи імені кандидата, вважається непрямим підкупом виборців. Обмеження щодо ведення передвиборної агітації визначено також у ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Нагадаємо, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав усіх кандидатів у народні депутати вести виборчу кампанію відповідно до Закону та співпрацювати з МВС. 

Учора, 24 червня, волинські поліцейські пройшли навчання із забезпечення законності виборчого процесу, організоване громадянською мережею «Опора».

Сектор комунікації поліції Волинської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux