Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські за фактами порушення виборчого законодавства на 22 волинян склали адмінпротоколи
Опубліковано 18 липня 2019 року о 11:57

Співробітники поліції області з початку виборчого процесу позачергових виборів народних депутатів України склали на громадян адміністративні протоколи за фактами порушення виборчого законодавства, зокрема, в Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Іваничах, Ківерцях, а також Турійському, Володимир-Волинському, Локачинському та Камінь-Каширському районах.

 Поліцейські скерували 17 адмінпротоколів до суду та чотири на розгляд адміністративних комісій виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування.

Зокрема, за ч. 2 ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено адмінпротоколи на 12 жителів області. Йдеться про виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

Окрім цього, поліцейські склали на чотирьох громадян протоколи за фактами порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів або розміщення їх у заборонених місцях – ч. 1 ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На чотирьох волинян складено адміністративні протоколи за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів – ст. 152 КУпАП. Також поліцією складено протоколи на громадян за скоєння адміністративних порушень щодо порядку розміщення агітаційних матеріалів або розміщення їх у заборонених місцях, а також порушення обмежень ведення передвиборної агітації.

Загалом органи поліції у Волинській області зареєстрували 104 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства з яких 53 розглянуто та прийнято рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». За всіма фактами поліцейські проводять ретельну перевірку.

Поліція Волині звертає увагу на обмеження щодо ведення передвиборної агітації, визначенні ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України».  Правоохоронці застерігають про те, що відповідно до вимог чинного законодавства також заборонено проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам коштів чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певну політичну партію чи кандидата або згадуванням назви партії чи імені кандидата, вважається непрямим підкупом виборців.

Нагадаємо, з понеділка, 15 липня, на Волині поліцейські заступили на охорону окружних виборчих комісій. Поліцейські також здійснюватимуть охорону правопорядку та цілодобове чергування на всіх виборчих дільницях області з моменту завезення на них бюлетенів, а після голосування супроводжуватимуть транспортування виборчої документації до окружних виборчих комісій. 

 Докладніше про новини щодо перебігу виборчого процесу та реагування поліції на виявлені порушення за наступним посиланням.

Сектор комунікації поліції Волинської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux