Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські України та Чехії обмінялися досвідом у сфері протидії злочинам, вчиненим іноземцями
Опубліковано 26 вересня 2018 року о 10:51

У рамках співробітництва України та Чеської Республіки у боротьбі з організованою злочинністю, тероризмом, незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин українська делегація відвідала Прагу та ознайомилася з роботою місцевої поліції у кількох сферах. Відтак чеська сторона здійснила візит-відповідь та ознайомилася з діяльністю та досвідом українських поліцейських.

Так, на початку вересня українська делегація, до складу якої увійшли представники Нацполіції, Адміністрації Державної прикордонної служби та Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (ДНДЕКЦ) МВС України, відвідала Прагу. Візит відбувся в рамках проекту «Досвід чеської поліції у роботі з відбитками пальців іноземців».

Зазначений проект є частиною програми «Розвиток співробітництва у сфері безпеки» чеської поліції на 2018 рік. Він базується на Угоді між Урядом України та Урядом Чеської Республіки про співробітництво у боротьбі з організованою злочинністю, тероризмом та незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин.

Метою проекту є обмін інформацією, пов’язаною з практикою та досвідом поліції у справах іноземців та Інституту криміналістики м. Прага у сфері роботи з відбитками пальців іноземців. 

Також у рамках проекту поліцейські ознайомилися з функціонуванням систем проведення біометричних перевірок у міжнародних аеропортах та у повсякденній роботі поліції.

У свою чергу, у рамках співробітництва чеська сторона відвідала Україну та ознайомилася з роботою вітчизняних правоохоронних органів.

Так, чеські правоохоронці ознайомилися з роботою різних підрозділів Національної поліції у сфері протидії нелегальній міграції та злочинам, вчиненим іноземцями. Зокрема, закордонні правоохоронці ознайомилися з особливостями автоматизованої обробки відбитків пальців рук, в тому числі – іноземців, а також із діяльністю підрозділів криміналістичного забезпечення Головного слідчого управління, Департаменту інформаційно-аналітичної підтримки, Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції.

Також під час візиту поліцейські двох країн обговорили проблемні питання ідентифікації особи та способи встановлення особи нелегальних мігрантів.

Нагадаємо, поліція України та Чехії співпрацюватимуть в сфері службової кінології

Департамент комунікації 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux