Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські відвідали тяжко поранених на війні колег та привітали їхні сім’ї з прийдешніми святами
Опубліковано 20 грудня 2023 року о 17:22

Про це повідомив на офіційній сторінці очільник ГУНП в області Юрій Крошко.

До вітань долучились, окрім головного поліцейського області, заступник начальника ГУНП Віталій Ковальчук, співробітники управління кадрового забезпечення ГУНП.

Зокрема, відвідали 28-річного старшого лейтенанта поліції Юрія Войнаровського, який з січня воював у складі штурмової бригади «Лють». У боях під Бахмутом у вересні потрапив під мінометний обстріл, в результаті чого втратив праву ногу.

Побратими витягнули його з-під обстрілів, далі була шестигодинна евакуація, медичні заклади Дніпра та Луцька. Нині ж Юрій перебуває на амбулаторному лікуванні і очікує протеза.

Розповідає, що коли приїхав додому з пораненням, 3-річна дочка Серафима не вірила і перепитувала: «А ти вже точно надовго приїхав?» Так само однорічний син постійно в батька на руках.

Юрій зберігає оптимізм, попри все, керує автомобілем, виконує всі домашні справи, будує плани.

Майор поліції, 44-річний старший інспектор роти поліції особливого призначення «Світязь» Руслан Жовтанський має бойовий досвід ще з 2016 року.

З початком повномасштабного вторгнення також пішов на війну в складі бригади «Лють». Нині, після ряду операцій, продовжує лікуватись в одному з медичних закладів. У Руслана немає нижньої кінцівки, потрібен протез: у цьому напрямку вже працюють і всіляко допомагають.

З ним у лікарні постійно поруч дружина Ірина, з якою разом уже майже 20 років. Жінка встигає виховувати дітей, відвідувати чоловіка та невтомно волонтерить, допомагаючи бійцям на Сході.

Цьогорічне Різдво четверо дітей Руслана Жовтанського відзначатимуть удома самі, бо батько на лікуванні. Тож доньці і синам нашого колеги поліцейські подарували необхідну для навчання техніку та солодощі й іграшки, встановили ялинку, аби в їхньому домі, незважаючи ні на що, запанувала різдвяна атмосфера.

Сам же Руслан мріє швидше стати на ноги і повернутись до роботи, бути потрібним на службі.

Юрій Крошко вручив подарунки і поліцейським з штурмової бригади «Лють» Дмитру Левчуку та Юрієві Гіричу, які проходять лікування в одному з медзакладів.

29-річний Дмитро ніс службу в групі реагування патрульної поліції у Ковелі, поранення отримав 2 жовтня в бою. Разом з дружиною виховує сина.

39-річний Юрій був дільничним у Володимирському районі, поранення отримав 12 вересня. Разом з дружиною виховує двох дітей.

Інших поліцейських-добровольців з пораненнями та їхні сім’ї, а також родини наших колег, які загинули на війні, відвідають керівники територіальних підрозділів, працівники управління кадрового забезпечення та профспілка. Вони мають відчувати нашу вдячність, повагу та підтримку повсякчас.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux