Портал в режимі тестування та наповнення
Олександр Климовський: Розслідування правопорушень стосовно представників ЗМІ перебуває на постійному контролі
Опубліковано 17 грудня 2019 року о 16:38

Сьогодні заступник керівника поліції Волині, начальник слідчого управління Олександр Климовський поінформував регіональну представницю громадської організації «Інститут масової інформації» Майю Голуб про стан розслідування поліцією правопорушень, скоєних стосовно працівників ЗМІ та пов’язаних із перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів.

«З початку цього року слідчі поліції області розпочали сім кримінальних проваджень за фактами правопорушень стосовно працівників засобів масової інформації. Із них два - за ознаками злочинів, передбачених ст. 171 Кримінального кодексу України. Тобто, за фактами перешкоджання журналістській діяльності. Розслідування правопорушень стосовно представників ЗМІ перебуває на постійному контролі керівництва поліції області», - зазначив Олександр Климовський.

За його словами, також два кримінальні провадження було розпочато за фактами дорожньо-транспортних пригод, де потерпілими були  представників ЗМІ - ст. 286 Кримінального кодексу України. Окрім того, кримінальні провадження даної категорії було відкрито за фактами крадіжки, грабежу та шахрайства.

Олександр Климовський докладно поінформував регіональну представницю Інституту масової інформації про хід розслідування правопорушень, відповів на її запитання.

«Слідчі поліції області завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом грабежу, скоєному в червні цього року в Луцьку стосовно місцевого журналіста. Зловмисник відкрито заволодів мобільним телефоном потерпілого. Особу грабіжника встановлено. Йому оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт у жовтні скерували до суду. Йому загрожує, зокрема, до чотирьох років позбавлення волі», - повідомив Олександр Климовський.

Зустріч відбулася в Головному управлінні Національної поліції в області з ініціативи Інституту масової інформації. У ній також взяв участь завідувач сектору комунікації поліції Волині Віктор Гомоль. 

Сектор комунікації поліції Волинської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux