Портал в режимі тестування та наповнення
За минулу добу поліція зафіксувала п'ять фактів загибелі дітей на водоймах України
Опубліковано 31 травня 2018 року о 14:55

Трагедії сталися у чотирьох областях країни. Найменшій загиблій дитині - 6 років, найстаршому підлітку - 14. Відтак перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін закликав батьків бути уважними до поведінки дітей біля води.

Зокрема, 30 травня на Тернопільщині загинув 6-річний хлопчик. Він вийшов з дому на пасовище, розташоване біля ставу. Імовірно, дитина хотіла охолодитися в жаркий день. Загиблого сина на березі ставка виявила його мати.

У Києві загинув 14-річний підліток. Він з друзями вирішив покупатися біля пішохідного мосту на Труханів острів. Діти не здогадувались про потужні течії в цьому місці. Підлітку не вистачило сил протистояти течії. Друзям врятувати його не вдалося.

На Волині загинуло двоє дітей: 8-річні хлопчик та дівчинка. Хлопчик  пішов ловити рибу разом із другом на ставок, неподалік від дому.  Мати заборонила  купатися та далеко заходити у воду, оскільки там глибоко. Проте, залишившись без нагляду, хлопчик не послухався настанов матері і втопився.

В іншому селищі також на Волині загинула першокласниця. У той день вона разом з братами купалася без нагляду батьків у місцевому ставку. Дівчинка самостійно бігала до своєї подружки, яка мешкає неподалік, тому брати не зразу помітили відсутність дитини. Те, що дівчинка зникла, з’ясували вже вдома. Родина шукала дівчинку і знайшла у ставку. Годину дитину намагались повернути до життя, але марно.

На Вінниччині загинув 8-річний хлопчик.  Другокласник разом з другом поїхали на велосипедах до ставу. Під час прогулянки на березі водойми вони побачили рибу та вирішили подивитись на неї ближче. Вони необережно  нахилилися та впали у воду. Один з хлопчиків самостійно виліз із води, сів на велосипед та поїхав по допомогу. Повернувшись разом з підмогою, хлопчик знайшов свого друга вже не живим у воді.

Перший заступник глави Національної поліції В’ячеслав Аброськін закликав батьків бути уважними до поведінки власних дітией біля води.

«Звертаюсь до всіх батьків - будьте уважні до своїх дітей, переконаний, що не можна дітям без нагляду знаходитися біля водойм. Пояснюйте правила безпеки на воді, тільки так можна буде їм зберегти життя», ‒ наголосив В’ячеслав Аброськін.

                                                                                                                     Департамент комунікації
                                                                                                                     Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux