Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція оперативно встановила та затримала волинянина за неправдиве повідомлення про замінування
Опубліковано 01 серпня 2019 року о 10:35

За вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України зловмисникові загрожує від двох до шести років позбавлення волі. Правопорушника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Учора, 31 липня, близько 20 години  на службу порятунку «101» зателефонував нетверезий чоловік та повідомив, що поблизу одного із будинків у Нововолинську він підклав ручну гранату під автомобіль «Ford Transit» жовтого кольору. Рятувальники одразу сповістили про подію поліцію.

На місце негайно виїхали слідчо-оперативна група Нововолинського відділення поліції та вибухотехніки. Спеціалісти вибухотехнічного відділу Головного управління Національної поліції у Волинській області ретельно оглянули вказаний автомобіль. Вибухонебезпечних предметів не виявили.

Поліція оперативно встановила зловмисника. Ним виявився 25-річний житель Нововолинська. Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання.

Слідчі відомості внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Йдеться про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.  Вирішується питання про оголошення йому про підозру у скоєному злочині та обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає від двох до шести років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що в березні волинські поліцейські оперативно викрили 22-річного місцевого жителя, котрий здійснив неправдиве повідомлення про замінування на вулиці Володимирській у Ковелі територіального реєстраційного сервісного центру. Ковельський міськрайонний суд визнав волинянина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді двох років та шести місяців позбавлення волі зі встановленням річного іспитового строку.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux