Портал в режимі тестування та наповнення
На Волині створять 38 поліцейських станцій
Опубліковано 09 лютого 2018 року о 15:38

Протягом цього року у Волинській області планують створити 38 поліцейських станції, - про це вчора під час виступу на сесії Волинської обласної ради повідомив начальник головного управління Національної поліції в області Петро Шпига. За його словами, перші станції запрацюють уже у лютому в Луцькому та Горохівському районах.

Службові приміщення дільничного офіцера поліції будуть обладнанні належною комп’ютерною технікою з можливістю доступу до інформаційної бази даних системи МВС, а також всесвітньої мережі Інтернет. У них буде також передбачено кімнати для роботи працівників ювенальної превенції з дітьми,  працівників груп швидкого реагування для оформлення матеріалів та членів  громадських формувань.

«Поліцейська станція об’єднуватиме спільну роботу дільничних офіцерів поліції, груп швидкого реагування патрульної поліції та громади. Перші станції запрацюють уже в лютому цього року в селі Боратин Луцького та селищі Берестечко Горохівського районів», - зазначив Петро Шпига.

До основних функцій та завдань поліцейських станцій відносять, зокрема, забезпечення на території поліцейської дільниці публічної безпеки та порядку, охорону прав і свобод людини, взаємодію поліції з органами правопорядку, органами державної влади та місцевого самоврядування. Громадяни матимуть можливість у будь-який час звернутися за допомогою до поліцейського.

 Створення поліцейських станцій здійснюватимуть, зокрема, в рамках реалізації місцевих програм з профілактики злочинності та охорони громадського порядку. Нагадаємо, що за ініціативою головного управління Національної поліції у Волинській області у травні 2016 року рішенням Волинської обласної ради затверджено Програму профілактики правопорушень у Волинській області на 2016-2020 роки. На її втілення заплановано виділення понад 20 млн. грн. Відповідні програми профілактики спільно з органами місцевого самоврядування розроблені в усіх територіальних підрозділах поліції області. Зокрема, на їх виконання в 2017 році з місцевих бюджетів було виділено понад 1 млн. 200 тис. грн.. 

Сектор комунікації поліції Волинської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux