Портал в режимі тестування та наповнення
Нацполіція змінює систему підготовки керівників поліції на місцях, – Сергій Князєв
Опубліковано 01 березня 2018 року о 19:30

Сьогодні, 1 березня, очільники поліції та Нацгвардії трьох областей після спеціальних навчань продемонстрували, як діятимуть при керуванні поліцейськими операціями. Підготовку керівників підрозділів перевірив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, Голова Національної поліції Сергій Князєв та командувач Національної гвардії Юрій Аллеров.

Програма навчань розроблена для керівників міжрегіональних та територіальних підрозділів відповідно до результатів проведених перевірок роботи поліції на місцях. Найголовніше завдання – аби очільники поліції та Нацгвардії на місцях налагодили координацію дій в екстрених ситуаціях, швидко приймали рішення, а також розподіляли сили та засоби, враховуючи всі можливі ризики. Зокрема, для того, аби не допустити травмування та загибелі як звичайних громадян, так правоохоронців.

Сьогодні завершилися триденні курси для першої групи правоохоронців. До неї увійшли начальники поліції Житомирської, Волинської та Рівненської областей, їхні заступники, які відповідають за кримінальний блок, керівники підрозділів КОРДу та патрульної поліції цих же регіонів, а також командири лінійних батальйонів Нацгвардії.

Протягом навчань поліцейські відпрацьовували алгоритм дій та  міжвідомчої взаємодії при проведенні спеціальних операцій. Крім того, учасники тренінгу розбирали недоліки, які були виявлені в ході перевірок. Сьогодні правоохоронці пройшли тестування та продемонстрували, як діятимуть під час конкретних ситуацій, зокрема, при введенні в дію операції «Грім», «Сирена» чи «Заручник».

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий наголосив на важливості спільної координації сил та засобів всіх підрозділів правоохоронних органів на місцях.

«Виклики дуже серйозні. Важливо, аби ви розуміли, що відбувається, та спільно приймали рішення стосовно ефективного застосуванню сил та засобів», – звернувся Сергій Яровий до керівників.

Глава Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що такі навчання є наступними кроками у зміні системи підготовки підрозділів поліції на місцях.

«Для нас принципово важливо, що і генерали, і лейтенанти поліції зараз сидять за однією партою, бо життя поліцейського будь-якого рангу – коштує однаково. До всіх інших регіонів підійдемо з таким самим підходом. Ви повинні вміти приймати рішення та нести за них відповідальність», – наголосив Сергій Князєв.

Він додав, що ті знання, які керівники отримали протягом цих трьох днів, вони мають передати особовому складу на місцях.Поступово такі навчання пройдуть всі керівники поліції в областях.

Нагадаємо, раніше 26 командирів підрозділів поліції особливого призначення зі всієї країни відпрацювали дії при затриманні особливо небезпечних зловмисників.

Департамент комунікації
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux