Портал в режимі тестування та наповнення
Національна поліція України доєднується до онлайн-марафону #миEUкраїна присвяченому Дню Європи в Україні
Опубліковано 13 травня 2021 року о 10:20

Організація єдиного безпекового простору, де кожна людина почуватиме себе захищеною – основна мета Національної поліції. 

Його основою має стати Поліцейський офіцер громади – без перебільшення, найбільш масштабний проєкт у поліції, який стартував ще у 2018 році. 

Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.  

Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади, то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.

За понад два роки, поліцейські офіцери громади вже показали свою ефективність, отримавши близько 70% довіри місцевих жителів. 

Для нас важливо, що деякі громади взяли участь в проєкті з власної ініціативи. Так, окремі голови громад самостійно забезпечили необхідні умови несення служби та транспорт для місцевого поліцейського, який опікується проблемами громади. 

На цей час в Україні створено 1470 територіальних громад. Майже 450 поліцейських офіцерів громад обслуговують 275 громад, у яких проживають понад 4 мільйони громадян. Стратегічна мета поліції – у кожній громаді має бути як мінімум один місцевий поліцейський. А у великих за територією та населенням ОТГ – по 2 або 3. 

У місцевості, де поки немає поліцейських офіцерів громади, комунікацію з громадами підтримують дільничні офіцери поліції. Упродовж минулих двох років поліцією відкрито майже 550 поліцейських станцій, у яких знаходяться кабінети дільничних. Поліцейські офіцери громади та дільничні – основний місток у спілкуванні з населенням, особливо в сільській місцевості. Це потрібно для того, аби максимально охопити поліцейською присутністю усю територію нашої країни. 

Ми не говоримо багато про європейські цінності. Ми реалізуємо їх у своїй роботі, яка сама по собі, і є найкращим втіленням європейських цінностей в Україні.  

Чекаємо надихаючих історій про те, як у вашому секторі проявляються цінності в ЄС вже сьогодні, адже #миEUкраїна!

Передаємо онлайн-естафету Міністерству освіти і науки 

Онлайн-марафон до Дня Європи в Україні #миEUкраїна проходить в рамках урядової інформаційної кампанії EUКраїна за ініціативи Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України і підтримки EUDelegationUkraine і проєкту ЄС Association4U.

На зображенні може бути: текст «MAEMO спрощений доступ до дер жавних послуг це демократия ΠрΑΓΗΕΜΟ закону що один для BCIX цеверховенство прΑΒΑ створюемо належн умови для BCIX це рівність навчаемо дтей належнихумовах умовах це повага до людськой гдності отримуемо послуги без збирання довдок це повага до прав людини подорожуемо краною зручно безпечно це свобода 1 #миецкраіна день европи»

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux