Портал в режимі тестування та наповнення
На Волині перед судом постане група осіб, яка займалася виготовленням та розповсюдженням амфетаміну
Опубліковано 01 квітня 2021 року о 10:54

Під час досудового розслідування доведено причетність зловмисників до 13 фактів злочинної діяльності в складі організованої злочинної групи. Обвинувальний акт слідчі скерували до суду. За незаконну діяльність трьом фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Злочинну діяльність трьох мешканців Луцька викрили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції у листопаді минулого року.

Разом зі слідчими волинської поліції, за процесуального керівництва обласної прокуратури, оперативники встановили, що зловмисники налагодили розповсюдження амфетаміну на території області. Для його виготовлення вони обладнали дві нарколабораторії у дачному будинку та гаражі на території Ківерцівського району області.

Фігуранти приймали замовлення на психотроп, пакували у дрібні дози та збували клієнтам під час особистих зустрічей. Продавали заборонену речовину за ціною 250-300 гривень за дозу.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили амфетамін, прекурсори для його виготовлення, канабіс та різне лабораторне приладдя: скляні колби, з’єднувальні трубки, пробірки, подрібнювачі, холодильник, електронні ваги та інший посуд, який використовувався для виготовлення амфетаміну, а також гроші в національній та іноземній валюті.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені завершено. Учасники організованої злочинної групи постануть перед судом, їм загрожує відповідальність за п’ятьма статтями кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч. 3 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) та ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

За клопотанням слідчих поліції на майно зловмисників накладено арешт. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент боротьби з наркозлочинністю НПУ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux