Портал в режимі тестування та наповнення
Начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко: «Поліція Волині готова до захисту кордону»
Опубліковано 11 листопада 2021 року о 18:00

Про це очільник поліції сказав під час робочої зустрічі за участі Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, голови Національної поліції України Ігоря Клименка, очільника Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки, заступника голови Національної гвардії України Юрія Лебедя, представників силових структур Волині, керівників області та голів територіальних громад, які розташовані уздовж кордону. Захід відбувся сьогодні у Ковельському районі.

Представники усіх п’яти структур МВС на чолі із керівництвом напрацювали спільний алгоритм дій задля забезпечення правопорядку на українському кордоні та у прикордонних населених пунктах у разі загрози з боку мігрантів.

«Висновок сьогоднішньої поїздки – ситуація на українсько-білоруському кордоні є повністю контрольованою. Проте, аби мінімізувати всі ризики, ми посилюємо прикордонні підрозділи силами Національної поліції та Національної гвардії. Додатково буде залучено близько 8,5 тисяч військовослужбовців та поліцейських. Окрім того, ми повинні зробити ревізію громадських формувань, аби залучити їх до виконання поставлених завдань», - зазначив очільник МВС Денис Монастирський.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що зараз основна мета поліцейських - допомогти Державній прикордонній службі та Національній гвардії утримати можливий прорив біженців через кордон. Окрім того, необхідно виявляти людей серед місцевого населення, які своїми діями можуть провокувати перехід та переміщення біженців, та запобігти цьому.

Юрій Крошко зазначив, що поліція Волині повністю готова до захисту від можливого прориву кордону мігрантами. «Ми маємо усі необхідні сили та засоби, аби виконати поставлені завдання. Спільно з прикордонниками визначено найбільш уразливі місця на кордоні, які необхідно посилити, зараз працюємо над цим. Усе, що залежить від нас, ми зробимо», - наголосив очільник ГУНП у Волинській області.

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та голова обласної ради Григорій Недопад зауважили, що комунікація зі всіма силовими структурами добре налагоджена, і керівництво області всіляко підтримуватиме правоохоронців задля спільної важливої справи - захисту українського кордону. Зокрема, вони готові створити необхідні умови для перебування особового складу у "гарячих" місцях.

Нагадаємо, що сьогодні Денис Монастирський перевірив стан охорони державного кордону з Республікою Білорусь і місця дислокації додаткових сил МВС, де розташовано підрозділи Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux