Портал в режимі тестування та наповнення
На Волині спеціалізований Центр поліції із розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, протягом місяця опрацював 55 звернень громадян
Опубліковано 10 липня 2024 року о 11:52

37 повідомлень надійшло у телефонному режимі, 18 – під час особистого прийому.

Родичі зниклих безвісти громадян зверталися до фахівців центру, аби встановити контакти з працівниками слідчих підрозділів ГУНП інших областей України, які здійснюють досудове розслідування після зміни підслідності у кримінальних провадженнях, та щодо іншої інформації з приводу зниклих.

Раніше ми повідомляли, що в кінці травня у ГУНП у Волинській області запрацював спеціалізований Центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. До складу Центру входять фахівці різних служб: окрім органів досудового розслідування, сюди включені спеціалізовані співробітники – працівники карного розшуку, оперативно-технічних служб, кіберполіції, кримінального аналізу тощо.

Також цей Центр взаємодіє із уповноваженим МВС України з питань розшуку безвісти зниклих осіб та іншими громадськими і волонтерськими організаціями.

Фахівці Центру допоможуть рідним та близьким зниклих безвісти на війні або тим, що потрапили в полон, дізнатись який алгоритм дій родичів під час отримання інформації про безвісне зникнення, полон чи загибель громадян за особливих обставин; інформацію про номер кримінального провадження за фактом безвісного зникнення чи полону громадян; підрозділ ГУНП у Волинській області, в якому воно зареєстроване, стан досудового розслідування й проведених оперативно-розшукових заходів; інформацію про підрозділ (дані слідчого), до якого скероване кримінальне провадження після зміни у ньому підслідності.

Крім того, спеціалісти можуть надати інформацію про стан виконання і результати призначених судових молекулярно-генетичних експертиз щодо родичів зниклих громадян. Для цього на базі ГУНП у Волинській області діє лабораторія зі встановлення ДНК-профілів людей, де спеціалісти-криміналісти мають можливість відбирати біологічні матеріали та за допомогою приладу ANDE-6C за 90 хвилин встановити результати чотирьох або п’яти зразків.

Заступник начальника слідчого управління Максим Новицький розповів, що не потрібно чекати три доби після того як втрачено зв’язок із людиною, а можна одразу звертатися до найближчого підрозділу поліції за місцем проживання (свого або зниклої особи).

У кожному територіальному підрозділі поліції є фахівці, які безпосередньо займаються цим напрямком роботи та обов’язково допоможуть.

Нагадуємо, прийом родичів зниклих осіб і тих, що потрапили в полон, здійснюється щосереди та щоп’ятниці з 14.00 до 17.00 за адресою: м. Луцьк, вул. Винниченка, 11, приміщення ГУНП у Волинській області.

Отримати консультацію фахівців Центру можна щоденно з понеділка по п’ятницю з 09.00 до 18.00 за номерами телефонів: +38 (068)3374130, +38 (095)2223701, +380 (73) 406 53 24.

Крім того, звернутися за допомогою ви можете в будь-який підрозділ поліції.

Сектор комунікації поліції Волинської області 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux