Портал в режимі тестування та наповнення
На Волині новостворений стрілецький батальйон поліції готується до виконання бойових завдань на передовій
Опубліковано 11 липня 2024 року о 09:34

Наразі бойовий підрозділ, до складу якого увійшли поліцейські з різних служб, проходить вишкіл на полігоні. У рамках базової військової підготовки військові поліцейські отримують знання з тактичної, вогневої, домедичної, фізичної, інженерної підготовки та вдосконалюють свій фаховий досвід.

За словами командира батальйону, підполковника поліції Андрія Литвина, поліцейські вивчають тактичні принципи роботи підрозділу в круговій обороні, пересування особового складу в бойових порядках на різних типах місцевості, ведення бойових дій у міській забудові тощо. Окрім того, вивчають правила і порядок дій під час виконання завдань зі знешкодження диверсійних груп, проведення аеророзвідки тощо.

До складу батальйону увійшли співробітники з різних підрозділів поліції: дільничні, оперативники, слідчі, дізнавачі, офіцери громад тощо. Усі вони об’єднані єдиною метою – захистити рідну землю.

Керівник тренінгового центру ГУНП Володимир Чміль розповів, що, крім інструкторів центру, відділу профпідготовки та КОРДу, поліцейських навчають і військові. Каже, що поліцейські загалом добре підготовлені, решту вони якраз і допрацьовують під час першого етапу.

Усі бійці батальйону – професіонали, які мають значний фаховий досвід, а нині стали на захист Батьківщини і її територіальної цілісності. Вони відповідальні, сильні та відважні. Невдовзі волинські поліцейські виконуватимуть бойові завдання разом з іншими Силами безпеки та оборони держави.

Інструктор Дмитро викладає тактичну медицину, зокрема, поліцейських навчають надавати допомогу під час ведення бойових дій. Головне, на думку Дмитра, - користування турнікетом, хоча це мають робити нині і цивільні, адже ворог не вибирає, а б’є по всій території держави.

Нові стрілецькі батальйони – це нова сторінка в історії Національної поліції та поліції Волині зокрема. І мета в усіх єдина – Перемога.

Нагадаємо, що, за інформацією Нацполіції, з метою спільного виконання завдань Національною поліцією України з Державною прикордонною службою України в поліції сформовані три зведених бригади загальною чисельністю 5 тисяч поліцейських: вони виконують завдання на територіях, які межують з державами-агресорами – росією та білорусією, у тому числі, в нашій області. Окрім того, штатна чисельність ОШБ НПУ «Лють» також складає 5 тисяч поліцейських, де воюють і волиняни.

Ще 20 тисяч поліцейських несуть службу у прифронтових регіонах: таких, як Херсонська, Запорізька, Харківська, Донецька та у прикордонних областях.

Також наразі сформовано три зведених стрілецьких бригади поліції загальною штатною чисельністю 8 тисяч поліцейських, сюди входить і волинський батальйон.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux