Портал в режимі тестування та наповнення
Міжнародні партнери передали Нацполіції комп’ютерну техніку для Департаменту стратегічних розслідувань
Опубліковано 18 вересня 2018 року о 15:46

Основним завданням цього підрозділу є боротьба з організованою злочинністю. Міжнародні і європейські партнери передали Національній поліції 150 комп’ютерів – для посилення технічної спроможності правоохоронців у сфері протидії злочинності. Передача техніки відбулася сьогодні, 18 вересня. 

У заході з нагоди передачі техніки взяли участь Голова Національної поліції України Сергій Князєв, Керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва ЄС в Україні Мартін Клауке, Голова Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Кястутіс Ланчінскас, заступник голови офісу Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) – керівник програми в Україні Сергій Волков, керівники Нацполіції і проектів ЄС в Україні. 

Голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що сьогоднішня передача техніки є одним із проміжних етапів комунікації відомства і кількох міжнародних організацій. Вони надають допомогу Національній поліції у процесі її розбудови. Уся ця підтримка консолідується в рамках проекту «Підтримка реформ у галузі верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного врядування» (ПРАВО-ІІ)».

За словами Сергія Князєва, така співпраця не обмежується лише отриманням теоретичних знань під час тренінгів. На даний час у структурі Національної поліції, а саме – у блоці кримінальної поліції – створено два нових підрозділи: Департамент стратегічних розслідувань та Управління кримінального аналізу.

«Вони будуть базовими з боку Національної поліції у протидії організованій злочинності. Практичне рішення – отримати таку кількість обладнання, півтори сотні комп’ютерів, які вкрай необхідні нашим територіальним підрозділам», – зазначив Сергій Князєв.

Відтак він від імені Національної поліції висловив вдячність європейській спільноті, яка в особі КМЄС в Україні допомагає Національній поліції в її розбудові. 

«Дуже приємно ще раз висловити свою повагу представникам Європейської місії, а це – кращі фахівці поліції у своїх державах, які мали великий досвід роботи саме у боротьбі з організованою злочинністю», – наголосив глава Нацполіції України.

За словами глави КМЄС Кястутіса Ланчінскаса, сьогоднішня подія є початком реалізації проекту «ПРАВО-ІІ» в Україні. Національна поліція стала першим учасником цього проекту, оскільки відомство йде у своєму розвитку на кілька кроків попереду. Зокрема, вітчизняне відомство розвивається дуже швидко, обравши європейський шлях у розвитку своєї структури. 

«Нацполіція розвивається дуже швидко. Ми допомогли створити національний підрозділ Європолу. Зараз створюються нові підрозділи, які теж є дуже важливими. Тож і Євросоюз, і Консультативна Місія ЄС раді бути частиною цього розвитку», – зазначив Кястутіс Ланчінскас. 

Він додав, що передані Нацполіції комп’ютери є першою частиною великого проекту. Вони потрібні для створення робочих місць і баз даних, з якими працюватимуть поліцейські, аналізуючи інформацію. Відтак у сучасних умовах той, хто володіє інформацією, хто здатний зібрати її швидко – той і перемагає. 

«Бути ефективними, вміти протистояти злочинним угрупуванням, серйозним злочинам – це дуже важливо у нашому світі. Організована злочинність – це, насамперед, інтернаціональна злочинність, вона не має кордонів. І нам дуже важливо, аби наші колеги з нами працювали спільно, розуміли одне одного, говорили однією мовою», – наголосив Кястутіс Ланчінскас.

Перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін зазначив, що Департамент стратегічних розслідувань є спеціалізованим підрозділом, чия діяльність спрямована саме на боротьбу з організованою злочинністю. Він висловив вдячність міжнародним партнерам за послідовну підтримку розвитку Національної поліції. 

«Ми з перших кроків разом. Ми створили спеціалізований підрозділ – Департамент стратегічних розслідувань. І я вдячний за ту спільну роботу, яку ми зараз ведемо разом із нашими міжнародними партнерами», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Міжнародні партнери передали Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України 150 комп'ютерів та 20 принтерів. Вони надійдуть до територіальних підрозділів поліції. Передача цього обладнання є першим кроком на шляху реалізації проекту «Підтримка реформ у галузі верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного врядування» (ПРАВО-ІІ)». 

Цей проект впроваджується Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) у тісній співпраці з Консультативною місією ЄС в Україні за фінансової підтримки ЄС. Він передбачає надання комплексної допомоги, спрямованої на посилення технічної спроможності Національної поліції у сфері боротьби з організованою злочинністю. 

Нагадаємо, керівники Нацполіції пройшли тренінг з лідерства за європейськими практиками.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux