Портал в режимі тестування та наповнення
Міністерство внутрішніх справ вшановує пам’ять захисників України
Опубліковано 29 серпня 2024 року о 13:02

Сьогодні – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. З цією датою також пов’язаний один із трагічніших епізодів російсько-української війни – вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом.

«Памʼять про полеглих Героїв буде жити в наших серцях та в історії нашої Держави. Росія обовʼязково понесе покарання. Спочатку – на полі бою. Неодмінно – в правовому полі та в міжнародних судових інстанціях. Шана нашим полеглим Героям», – написав у своєму офіційному Telegram-каналі Глава МВС України.

У вечір на 29 серпня Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко разом із заступниками, державним секретарем МВС, керівниками структурних підрозділів апарату МВС, командувачем Національної гвардії, Головами Національної поліції, Державної прикордонної служби, ДСНС, Державної міграційної служби та начальником Головного сервісного центру МВС України віддали шану загиблим за Україну біля Стіни пам'яті на Михайлівській площі у Києві.

Зранку Ігор Клименко разом із заступниками, державним секретарем МВС та  главами органів системи МВС відвідали Байкове кладовище, на якому вшанували пам’ять загиблого керівництва Міністерства внутрішніх справ України, поклавши квіти до їхніх могил. Також очільник МВС поспілкувався з родинами загиблих, які були присутні на памʼятному заході. 

Пам’ятні заходи відбулися і на Солом’янській площі біля Меморіалу працівникам органів внутрішніх справ України, загиблим під час виконання службових обов’язків. 

Державний секретар МВС України Інна Ящук разом з керівниками структурних підрозділів апарату, заступником Голови Національної поліції України Геннадієм Федорюком, головою ГО «Асоціація ветеранів МВС України» Василем Дурдинцем та ветеранами вшанували пам’ять захисників.

Окрім того, у заходах взяли участь ліцеїсти та курсанти системи МВС України. Присутні спільно запалили пам’ятні свічки та поклали квіти до монумента «Мужності, вірності, героїзму працівників МВС України».

Також заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря разом з командувачем Нацгвардії Олександром Півненком відвідали Меморіал «Вічна слава загиблим Героям». Крім того, заступник Глави МВС Олексій Сергєєв та Голова Нацполіції Іван Вигівський поклали квіти до Меморіалу памʼяті загиблих правоохоронців.  

Вічна та світла пам’ять нашим захисникам, які боролися за вільну Україну!

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux