Портал в режимі тестування та наповнення
За фактами шахрайств волинські поліцейські за добу відкрили п’ять кримінальних проваджень
Опубліковано 26 лютого 2020 року о 16:42

За минулу добу до підрозділів поліції Волині звернулося п’ять громадян із заявами про шахрайства. Зловмисники незаконно заволоділи коштами людей під приводом продажу товарів через мережу Інтернет, продажу транспортних засобів, надання послуг з працевлаштування та начебто звільнення родича від кримінальної відповідальності.

Учора, 25 лютого, до Горохівського відділу поліції звернувся 36-річний місцевий житель та повідомив, що в п’ятницю, 21 лютого, через один із інтернет-сайтів замовив автомобільні запчастини. Потерпілий перерахував 7,6 тис. грн., але товару так і не отримав.

До Ковельського відділу поліції надійшла заява від 41-річного мешканця сусідньої Рівненської області про те, що шахрай під приводом продажу автомобіля через мережу Інтернет заволодів коштами потерпілого у сумі 5,4 тис. грн. Із аналогічною заявою звернувся 51-річний житель Ковельського району. Шахраї під приводом продажу трактора незаконно заволоділи понад 24 тис. грн.

Цього ж дня до Нововолинського відділення поліції із заявою про шахрайство звернувся 27-річний місцевий житель. Потерпілий повідомив, що під приводом працевлаштування на роботу його ошукали. Загалом сума завданих збитків становить 50 тис. грн.

Також, учора в обласному центрі до 85-річної пенсіонерки зателефонував невідомий та назвавшись працівником правоохоронного органу, під приводом звільнення родича від кримінальної відповідальності, виманив у потерпілої 11 тис. грн. Гроші лучанка передала шахраю особисто з рук у руки.

За усіма фактами шахрайств тривають досудові розслідування за ст.190 Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння цих злочинів і притягнення їх до відповідальності.

Поліція Волині вкотре застерігає громадян бути пильними та обачними. Якщо потерпіли від шахраїв, одразу ж повідомляйте поліцію за номер телефону «102».

Нагадаємо, що поліція Луцька оголосила псевдополіцейському про підозру в шахрайстві на майже 100 тис. грн.

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux