Портал в режимі тестування та наповнення
За дачу неправомірної вигоди поліцейському волинянину загрожує кримінал
Опубліковано 19 травня 2020 року о 12:03

Учора ввечері співробітники сектору реагування патрульної поліції Локачинського відділення поліції поблизу села Мовчанів цього ж району зупинили легковик під керуванням 44-річного жителя Іванич. Під час перевірки поліцейські встановили, що водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

З метою уникнення адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 130 КУпАП, 39-річний пасажир, житель Іваничівського району, запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 600 грн. Співробітники сектору реагування патрульної поліції викликали на місце пригоди слідчо-оперативну групу. Факт дачі хабара задокументували, гроші вилучили.

Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

На водія поліцейські склали адміністративний протокол, який передбачає накладення штрафу у розмірі 10 тис. 200 грн. з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік. Досудове розслідування триває.

Також уночі, на вулиці Дружби Народів, у Нововолинську, співробітники сектору реагування патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Ауді А6» під керуванням 31-річного місцевого жителя. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. На вимогу поліцейських водій не надав документів на автомобіль та поводився агресивно. На правопорушника поліцейські винесли дві постанови та склали протокол за ст.130 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення на водія штрафу у розмірі 10 тис. 200 грн. з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік.

Загалом цієї ночі групи реагування патрульної поліції виявили 6 нетверезих водіїв за кермом. На всіх оформили необхідні адмінматеріали.      

Нагадаємо, що у Горохівському районі нетверезий водій хотів відкупитися від поліцейських.

Сектор комунікації поліції Волинської області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux