Портал в режимі тестування та наповнення
Внутрішня безпека Нацполіції: на Волині та Одещині затримано дві групи за незаконне переміщення чоловіків через кордон
Опубліковано 05 травня 2022 року о 11:52

В Одеській області змовники обіцяли переправити до сусідньої країни чоловіків в обхід прикордонної перевірки, а на Волині троє ділків «тієї ж сфери» збиралися перевезти людей через прикордонний пост, шляхом підкупу правоохоронців.

Працівники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції встановили оперативну інформацію щодо групи осіб, яка планувала організувати незаконне проходження через державний кордон до Республіки Молдова чоловіків призивного віку. За отриманими відомостями Одеською обласною прокуратурою було розпочато кримінальне провадження, органом досудового розслідування визначено ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві.

Правоохоронці перевірили можливу причетність до злочинної діяльності викритої групи співробітників Державної прикордонної служби (ДПС), що не знайшло свого підтвердження. 
Фігуранти - 28-ми та 30-річний жителі Одещини – обіцяли переправити бажаючих в обхід пунктів прикордонного контролю. З кожного чоловіка збиралися отримати по 4 500 доларів США, запевняючи, що частину із цієї суми передадуть правоохоронцям.

Спільників затримали на одержанні грошових коштів. Вилучено речові докази, мобільні телефони та автомобіль. Наразі їм готується вручення підозри за ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.

Поліцейські з Волинського управління ДВБ НПУ спільно зі слідчими поліції Волині та внутрішньою безпекою ДПС затримали трьох киян. Фігуранти, 20-35 років, теж вирішили заробити на переправленні «призовників» через держкордон. Щоправда ділки сподівалися робити це з відома «своїх людей» серед прикордонників. З цією метою зловмисники спробували підкупити інспектора прикордонної служби «Ягодин», запропонувавши йому 6 000 доларів США за трьох «нелегалів».

У селі Римачі, Ковельського району Рівненщини киян затримали відразу після передачі ними хабаря прикордонникові. За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону фігурантам готується оголошення про підозру за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. В порядку ст.208 КПК України їх затримано до обрання запобіжного заходу.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux