Портал в режимі тестування та наповнення
Співробітники поліції входять до двох груп, які перевіряють наявність COVID-документів в закладах
Опубліковано 08 листопада 2021 року о 16:23

Перші перевірки відбулись уже сьогодні: порушень наразі не виявлено.

Дві групи за участю працівників ОДА, поліції, Держпродспоживслужби, медиків сформували сьогодні при облдержадміністрації. Їхнє завдання – перевіряти, чи дійсно всі працівники вакциновані на 100% та чи дотримуються відповідних правил «червоної» зони відвідувачі. Порушення цих правил тягне за собою адміністративну відповідальність і накладення штрафу від 17 тис грн.

Нагадаємо, що, відповідно до постанови Уряду №1236, поліцейські слідкують за дотриманням карантинних обмежень під час епідемії коронавірусу. Згідно з п.18 цієї постанови, поліцейські мають право проводити вибіркову перевірку документів, а також документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби.

 З 21 жовтня працівники поліції перевіряли наявність сертифікатів у тих місцях, де їх вимагали, а саме, в громадському транспорті міжобласного значення, від сьогодні перевіряють також різні заклади та масові заходи. Тому поліція рекомендує вакцинуватись усім громадянам, а власникам суб’єктів господарської діяльності – здійснювати перевірку відвідувачів і дбати, щоб персонал був щепленим.

Разом з тим, правоохоронці продовжують роботу щодо виявлення підроблених COVID-документів. За останні кілька днів нових фактів не було, однак збільшилась кількість епізодів по вже відкритих кримінальних провадженнях.

Упродовж 2021 року розслідувалося 74 кримінальні провадження про 254 кримінальні правопорушення, пов’язаних з підробкою результатів ПЛР - тестів, довідок про щеплення від COVID-19, міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів.

Усього до суду скеровано 52 кримінальні провадження на 219 епізодів щодо 52 осіб, з них: - у 37 кримінальних провадженнях на 70 епізодів особам повідомлено про підозру щодо підробки міжнародних свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів (ст.358 КК України); - у 15 кримінальних провадженнях на 149 епізодів особам повідомлено про підозру щодо підробки результатів ПЛР-тестів (ст.358 Кримінального кодексу України).

Сектор комунікації поліції Волинської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux