Портал в режимі тестування та наповнення
Національна поліція України викрила посадових осіб волинської поліції у привласненні бюджетних коштів
Опубліковано 12 грудня 2018 року о 17:34

Спільними діями працівників Головного слідчого управління, внутрішньої безпеки Нацполіції та керівництва поліції у Волинській області, викрито окремих посадовців поліції Волині, в тому числі колишніх, у неправомірних діях. Зловживаючи службовим становищем, в результаті проведення державних закупівель, спільники завдали збитків майже на 3 мільйони гривень. 

Керівництво Головного управління Національної поліції України у Волинській області запідозрило у неправомірних діях, пов’язаних з фінансовими оборудками, окремих посадовців структурних підрозділів главку. Спільно з працівниками Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції було проведено перевірку, в результаті якої факти знайшли своє підтвердження.

Встановлено, що діючі посадові особи кількох підрозділів обласної поліції, у змові з колишніми посадовцями та фізичною особою-підприємцем(ФОП), створили фіктивну сервісну станцію технічного обслуговування автомобілів. Входячи до складу тендерного комітету обласної поліції, вищезазначені посадовці здійснювали підроблення документів від імені власника СТО щодо виконання усіх функцій при проведенні публічних закупівель.

Згодом, при надходженні цільових бюджетних коштів на розрахунковий рахунок ФОП, виконувались лише часткові роботи. Водночас, по бухгалтерським документам списувалися значні суми за виконання затратних ремонтних робіт чи закупівлю необхідних запчастин.

Таким чином, за час цих проведених держзакупівель від імені обласної поліції, зловмисники незаконно збагатилися майже на 3 мільйони гривень бюджетних коштів.

За матеріалами внутрішньої безпеки Нацполіції Головним слідчим управлінням Національної поліції України було розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. У рамках справи слідчими Головного слідчого управління Нацполіції, працівниками Департаменту внутрішньої безпеки та Департаменту захисту економіки у Волинській області проведено 12 санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів кримінального провадження та у їхніх службових кабінетах. Вилучено фінансову, бухгалтерську документацію, печатки, оргтехніку, чорнові записи, цифрові носії, інше.

Наразі тривають подальші слідчі дії. Встановлюються усі причетні до махінацій особи, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності. У разі доведення вини, учасникам змови загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux